2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Szocsiba utazik Szijjártó Péter

Újra megrendezik az Atomexpót Szocsiban, ahová Szijjártó Péter is ellátogat.

Az atomenergetikai találkozón megvitatják az atomenergia szerepét az éghajlatváltozás elleni küzdelemre irányuló nemzeti stratégiákban. A találkozóra Szijjártó Péter egyedül, Orbán Viktor miniszterelnök nélkül utazik.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter atomenergetikai találkozóra utazik Oroszországba – tudatta a RIA Novosztyi.

Igen, meghívást kaptam az Atomexpóra, biztosan örömmel megyek, mert Oroszország és Magyarország együttműködése az atomenergia területén nagyon sikeres

– nyilatkozta a miniszter az antalyai diplomáciai fórumon. 

Az oroszországi Atomexpó Nemzetközi Fórum a nukleáris ipar egyik legfontosabb találkozója, amelyet március 25–26-án rendeznek meg Szocsiban, a Szíriusz Tudományos és Művészeti Parkban. A rendezvényen kormányzati szervek vezetői, a globális nukleáris ipar legnagyobb vállalatai, állami szervezetek és nemzetközi szakértők vesznek részt.

Az idei fórum fő témája a Tiszta energia: a jövő közös megteremtése. A tervek szerint megvitatják az atomenergia szerepét az éghajlatváltozás elleni küzdelemre irányuló nemzeti stratégiákban.

A fórumot 2009 óta rendezik meg Oroszországban. Az előző Atomexpót szintén Szocsiban tartották 2022 novemberében, a Roszatom főszervezésével, ahol több mint 50 ország képviselői voltak jelen. 

Orbán Viktor oroszországi utazásáról is kérdezte Szijjártó Pétert az orosz média.

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök oroszországi látogatása egyelőre nincs napirenden”

– mondta Szijjártó Péter a RIA Novosztyinak, amely arról kérdezte a külügyminisztert: vajon Orbán Viktor mikor utazik Oroszországba. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató