2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Újbudai pedofilügy – az óvoda igazgatójának felmentését kérik a szülők

A múlt héten kirobbant újbudai pedofilügy miatt levelet írtak a Gazdagréti Szivárvány Óvodába járó gyermekek szülei László Imre polgármesternek és a XI. kerület baloldali többségű képviselő-testületének. 

A levelet a Magyar Nemzet szerkesztőségének is eljuttatták. Ebben a szülők bevezetésképpen rögzítették az eddig tudható információkat. Így például azt, hogy a rendőrség február 29-én nyomozást rendelt el az óvodában, mégpedig amiatt, mert egy feljelentés szerint 

egy 2018 óta ott dolgozó pedagógiai asszisztenssel kapcsolatban felmerült a szexuális kényszerítés alapos gyanúja. 

De megemlítették azt a sajtóban megjelent információt is, hogy a polgármester belső vizsgálatot rendelt el.

Több kérést is megfogalmaztak a kerületvezetésnek

Mint írták, „szülőként megdöbbenve, elkeseredve és megfelelő információk hiányában állunk az események előtt. 

Nem tudjuk elhinni, hogy a gyanúsított hatéves működése alatt ne lettek volna figyelmeztető jelek és jelzések, amiről a fenntartó szervet, a polgármester urat és a szülőket nem értesítették” – állt a levelében, amely több intézkedés elrendelésére kérte a kerület DK-s vezetőjét.

Ezek közül az első, hogy 

azonnal függesszék fel az óvodaigazgatót és helyettesét, egyúttal tiltsák meg munkahelyi bejárásukat. 

A szülők szerint ugyanis „másképp nem garantálható, hogy senki ne biztassa vagy kényszerítse az óvónőket, a dadusokat és a kisegítőket a tények eltussolására”. A szülők emellett a belső vizsgálatot nem tartják alkalmasnak arra, hogy tisztázza az eseményeket. 

Ezek mellett kérik az érintett gyermekek szakszerű pszichológiai vizsgálatát annak kiderítésére, hogy a kicsik mióta és milyen inzultusnak voltak kitéve. A szülők elvárják, hogy a zaklatásnak kitett gyermekeket megfelelő speciális ismeretekkel és gyakorlattal rendelkező gyermekpszichológus szakemberek vegyék gondozásba – sorolták.

A küldeményben arra is kitértek, hogy „tudomásunk van arról  hogy a gyanúba keveredett pedagógus-asszisztens közeli családtagja a XI. kerületi önkormányzat vezető beosztású munkatársa, aki – többek között – épp az óvodai területtel foglalkozik”. 

A szülők elvárják a tiszta vizsgálat lefolytatása érdekében a családtag haladéktalan, átmeneti felfüggesztését is – idézte a lap.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató