2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Kizárják a Momentumból Jancsó Andreát, mert akadályozta a párt és Baranyi Krisztina együttműködését

A Momentum kizárási eljárást indít Jancsó Andrea ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, írja a 444.hu.

A párt és IX. kerületi polgármester, Baranyi Krisztina között jó együttműködés alakult ki. Olyannyira, hogy az idei választásokon is Baranyit támogatják.

„Sajnos azonban ezt az együttműködést Jancsó Andrea, Ferencváros önkormányzati képviselője nem segítette, hanem akadályozta. A párt elnökségének ezért nem volt más választása, mint hogy kizárási eljárást indítson Jancsó Andreával szemben”

– írta közleményben a Momentum.

A független Baranyi budapesti kerületi polgármesterként az elsők közt jelentette be újraindulását – már 2022-ben.

A ferencvárosi polgármester az elmúlt öt évben hivatalosan kényelmes többséggel számolhatott, mivel a 2019-ben mögé beálló pártoknak (Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP és Jobbik) 11 képviselője van, öt a Fidesznek, egy pedig a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesületnek. A 2019-es választást Baranyi egyértelmű fölénnyel hozta fideszes kihívójával szemben: 3800 szavazattal többet szerzett a regnáló polgármesternél, Bácskai Jánosnál.

De hiába a hatalmas többség, többször előfordultak kisebb-nagyobb súrlódások a polgármester és testülete között: két éve például a kerületi újság főszerkesztőjének kirúgása miatt feszült egymásnak a helyi ellenzék és Baranyi, de volt vita egy fizetésemelésből is.

Most a választáshoz közeledve viszont egyre több a konfliktus, ezek pedig már a kerület működését, illetve az ott élőket is hátrányosan érintik. Minderről bővebben itt írtunk.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató