2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Soroksáron sincs ellenzéki megállapodás

Hivatalos felkérést kapott a Civil Választási Bizottság az LMP részéről, hogy a XXIII. kerületben is előválasztáson dőljön el, ki legyen a jelenleg regnáló polgármester kihívója – tudta meg a Magyar Nemzet. Magyar György, a bizottság elnöke arról tájékoztatott, hogy a zöldpárt, valamint a helyi civil szervezet által támogatott Bereczki Miklós és Ungár Péter, az LMP társelnöke levélben fordult hozzájuk, hogy vegyenek részt egy előválasztás lebonyolításában.

A XXIII. kerületben jelenleg a független, de a Fidesz által támogatott Bese Ferenc a polgármester, őt váltaná le Ritter Ottó, a DK, a Momentum és a Párbeszéd közös jelöltje, de indul az önkormányzati választáson Bereczki Miklós is, aki 2021-ben lépett ki a Jobbikból, öt évvel ezelőtt pedig még minden ellenzéki párt őt támogatta, de akkor nem tudta legyőzni Besét.

Az önkormányzati képviselőként tevékenykedő Bereczkinek azóta megromlott a kapcsolata egykori szövetségeseivel, 2021 októberében zárta ki az Összefogás Soroksárért Frakció, mert az önkormányzat fideszes képviselőivel együtt megszavazott egy olyan javaslatot, mely két külsős bizottsági tag, Dániel András (Jobbik) és Koncz Róbert (Momentum) visszahívását kezdeményezte. Kizárásakor  az Összefogás Soroksárért Frakció úgy fogalmazott, a politikus 

„korábban már több esetben mutatott magatartása folyamatosan morális aggályokat vet fel, és veszélyezteti az ellenzéki összefogás pártjainak együttműködését”. 

Pár nappal később Bereczki bejelentette, kilép a Jobbikból, abból a pártból, ahol Budapest legjobb választási eredményeit érték el, amely hosszú utat tett meg a politikai égbolton, most pedig az ellenzéki összefogás meghatározó elemeként küzd egy szebb jövőért, egy demokratikusabb, élhetőbb Magyarországért. Akkori Facebook-bejegyzésében azt is közölte, a jövőben az összefogás többi pártjával együttműködve dolgozik tovább.

De Bereczki volt az is, aki még a Jobbik soroksári politikusaként büszkén tudatta a közösségi oldalán, hogy részt vett a Budapest Pride-on. A képviselő közölte: 

először vett részt a felvonuláson, és elmondása szerint megtiszteltetésnek érezte, hogy a menet tagja lehetett, amit, saját bevallása szerint, el sem tudott volna képzelni tizenöt évvel ezelőtt.


Magyar György jelezte, 

a Civil Választási Bizottság szombati egyeztetésre így Ungár Pétert, illetve az LMP delegáltját is meghívják,
 

Ritter Ottó részéről azonban egyelőre nem kaptak megkeresést. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató