2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Tordai Bence visszautasította a meghívást, nem megy el a Groupama Arénába

„Annyira nem érdekelnek a Fradi meccsei, hogy még Kubatov Gábor kedvéért sem fogok kimenni egyre” – fogalmazott Tordai Bence, a Párbeszéd nevű mikropárt társelnöke a Facebook-oldalán megosztott videóban. 

Mint emlékezetes, parlamenti felszólalásban az országgyűlési képviselő az elítélt momentumos Fekete-Győr András védelmében azt mondta: „egy tüntetésen egy füstgyertyának az eldobása az bármilyen módon összehasonlítható lenne. […] A maguk fociultráit egytől egyig életfogytiglanra kellene lecsukniuk, hogyha azt gondolják, hogy a pirotechnikai eszközök használata az egy ennyire veszélyes dolog.”

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a közösségi oldalán frappáns javaslatot tett a rendőrök elleni erőszak miatt nemrég elítélt momentumos Fekete-Győr Andrást mentegető, ugyanakkor a fociultrákat gyalázó Tordai Bencének:

látogasson ki egy Fradi-meccsre a B középbe, és beszélgessen el a szurkolókkal!

Tordai a most közzétett videóban ismét védelmébe vette Fekete-Győrt, akinek az ügyét pitinek nevezte. Továbbá a balliberális politikus vitára hívta Kubatov Gábort, valamint a Ferencváros szurkolóit a Képviselői Irodaházba.

A Ferencváros szurkolói nagyon kemény üzenetet küldtek az őket megtámadó politikusnak, miután egy molinót feszítettek ki a Ferencváros–Kecskemét bajnoki mérkőzésen.

Amikor elhangzott Tordai Bence felháborító parlamenti beszéde, nekem és a szurkolótársaimnak is egyértelműen az volt az első gondolatunk, hogy ezt nem hagyjuk szó nélkül – idézte fel a történteket a Magyar Nemzet megkeresésére Hamberger Ádám, a Fradi vezérszurkolója.

Elmondta, hogy nem érti, honnan veszi a bátorságot Tordai, hogy ilyen kérdéskörben megnyilatkozzon, ráadásul vérlázító stílusban és mérhetetlen ostobaságot mutatva. Úgy folytatta, nem hagyhatják szó nélkül azt az általánosító hazugságot sem, ami Tordai felszólalásában ismét előkerült. – Szögezzük le: a szurkoló nem bűnöző! Az elmúlt években sokat tettünk azért, hogy ezt a több évtizeden át ránk sütött bélyeget lemossuk, és nem szeretnénk, ha az ilyen torz előítéletek visszatérnének a közbeszédbe – egyértelműsítette a vezérszurkoló.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató