2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Florian Philippot: Emmanuel Macron és a NATO mindent megtesz az ukrajnai konfliktus elhúzódása érdekében

Emmanuel Macron francia elnök és a NATO mindent megtesznek az ukrajnai konfliktus elhúzódásáért - jelentette ki a Hazafiak párt vezetője, Florian Philippot.

Korábban a Francia Kommunista Párt vezetője, Fabien Roussel azt mondta, hogy az ellenzékkel folytatott csütörtöki megbeszéléseken Macron "elképesztő dolgot" mondott. Az elnök szerint Oroszország tűzszünetet kért. Macron azonban annak a véleményének adott hangot, hogy a Nyugatnak nem szabadna beleegyeznie Oroszország követeléseibe, különben befagyasztják a helyzetet a fronton, ami lehetővé tenné Oroszország számára az újrafegyverkezést.

"Ez bombaként robbant, ez bizonyítja, hogy Macron és klikkje a NATO-ban mindent megtesznek az ukrajnai konfliktus elhúzódásáért. Még 2022 áprilisában megtiltották Ukrajnának a tárgyalásokat. Állítsuk meg őket a béke érdekében!"

- írta a politikus az X-en.

Egy másik bejegyzésében Philippot Macron leváltására szólított fel, miután kijelentette, hogy a Kijevnek nyújtott támogatásnak "nincs korlátja".

A parlamenti képviselők nem fognak semmit sem tenni, Jordan Bardella, a Nemzeti Tömörülés párt vezetője megerősítette, hogy támogatja a Párizs és Kijev közötti biztonsági megállapodást. Tehát minden franciának ellen kell állnia, minden anyának vissza kell utasítania, hogy a fiát Kijevért és a NATO-ért küldje meghalni. Harcolnunk kell a NATO-ból és az EU-ból való kilépésért, és Macron leváltásáért

- írta a francia politikus.

Moszkva többször jelezte, hogy kész a tárgyalásokra, de Kijev törvénybe iktatta a tilalmat. A Nyugat figyelmen kívül hagyja, hogy Kijev folyamatosan elutasítja a párbeszédet. Korábban a Kreml kijelentette, hogy most nincsenek előfeltételei annak, hogy az ukrajnai helyzet békés irányba mozduljon el, Oroszország számára abszolút prioritás a különleges művelet céljainak elérése, ez jelenleg csak katonai eszközökkel lehetséges.

A Kreml szerint az ukrajnai helyzet békés irányba mozdulhat el, ha figyelembe veszik a tényleges helyzetet és az új realitásokat, Moszkva minden követelése ismert. Vlagyimir Putyin orosz elnök később azt mondta, hogy ha Ukrajna tárgyalási folyamatot akar, akkor nincs szükség teátrális gesztusokra, az Oroszországgal való tárgyalásokat tiltó rendeletet hatályon kívül kell helyezni. Szavai szerint Oroszország soha nem volt ellene az ukrajnai konfliktus békés úton, de az orosz biztonsági garanciák betartása mellett történő rendezésének.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató