2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Balog Zoltán egy vaksötét, saras erdei úton menekült az újságírói kérdések elől

Balog Zoltán református püspököt pénteken egy lelkészértekezlet után szerették volna megkérdezni, hogy lemond-e a püspöki tisztjéről, és bocsánatot kér-e a bicskei áldozatoktól, de ő a kérdések elől egy vaksötét, saras erdei úton menekült el.- írja az Index.

A Csobánkai Református Imaházban péntek késő délután az Északpesti Református Egyházmegye tartott lelkészértekezletet. Az eseményre érkezőket az RTL stábja kérdezte, hogy szerintük Balog Zoltánnak a kegyelmi botrány után le kell-e mondania.

Az egyik férfi szerint a püspök megtette, amit meg kellett tennie. Egy másik férfi szerint nem kellene lemondani, míg egy harmadik csak annyit mondott, hogy erről kérdezzék meg Balog Zoltánt.

Az RTL szerette volna feltenni a kérdést a püspöknek is, valamint arra is kíváncsiak lettek volna, hogy bocsánatot fog-e kérni a bicskei áldozatoktól, de erre nem volt lehetőségük, mivel az igehirdetés után Balog Zoltán a hátsó bejáraton menekült el az újságírói kérdések elől, és inkább

EGY VAKSÖTÉT, SARAS ERDEI ÚTON HAGYTA EL A HELYSZÍNT.

A Magyarországi Református Egyház Elnöki Tanácsa szerint Balog Zoltán püspöki tisztségéről egyedül ő és az őt megválasztó Dunamelléki Református Egyházkerület jogosult dönteni.

Az RTL több forrása is azt állítja, hogy Balog Zoltán az elmúlt hetekben többször arról beszélt egyházi eseményeken, hogy a kegyelmi ügyben nem erkölcsi, hanem politikai hibát vétett.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató