2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

A lengyel parlament alsóházának elnöke a feleségét küldené az oroszok ellen harcolni

A Lengyelország 2050 vezetője szombaton Tychybe látogatott önkormányzati kampánya keretében.

A választókkal való találkozó után a politikus újságírókkal beszélgetett. A szejm elnökét az egyik helyi portál újságírója arról kérdezte, hogy elmegy-e a frontra, hogy "földbe döngölje Vlagyimir Putyint".

Ezzel Szymon Holownia három héttel ezelőtt Kielcében, egy önkormányzati kongresszuson elhangzott, széles körben ismertetett szavaira utalt. - Putyint a földbe fogjuk döngölni, előbb-utóbb ott fog kikötni, ahol lennie kell: rács mögött vagy a temetőben. Putyin az emberiség ellensége" - mondta akkor a politikus.

- Örülök, hogy ilyen módon, ilyen pontosan utal a kijelentésemre" - válaszolt a szejm elnöke az újságírónak.

- A feleségem megy előre, uram. A feleségem meg fog halni, ha fegyveres konfliktus lesz, Isten ments, nem kívánom, mielőtt ön vagy én bármit is tehetnénk. Ez azért van, mert reálisan szolgál a fegyveres erőknél, és nem szavakkal hadakozik, ahogyan mi a médiában vagy a politikában"

- tette hozzá Holownia.


A szejmelnök felesége, Urszula Brzezińska-Hołownia vadászpilóta, a lengyel légierőnél szolgál. Hołownia jelezte, hogy ha szükség lenne rá, ő maga is belépne a hadseregbe.

- Ma pedig elsősorban azokra kell gondolnunk, akik a frontra mennek. Ha szükség lesz a haza védelmére, nincs kétségem afelől, hogy követni fogom a feleségem példáját, és a frontra megyek. Úgy gondolom, hogy sok újságírónak és politikusnak is szüksége lesz erre a bátorságra, mert ha hazánkat megtámadják - Isten ments, hogy ez valaha is megtörténjen -, mindannyiunk felelőssége lesz megvédeni azt az agresszorral szemben" - mondta a házelnök.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató