2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Három ukránpárti, orosz ellenzéki harcosokból álló fegyveres alakulat tört be ma Oroszország Belgorod és Kurszk régióiba

Az összehangolt akcióban a Szabad Oroszország Légió, az Orosz Önkéntes Hadtest és a Szibériai Zászlóalj vesz részt, három olyan ukránbarát fegyveres szervezet, amely oroszokból áll, de a háborúban Kijev oldalán harcol.

Az ukránbarát fegyveresek nehézfegyverekkel, harckocsikkal is támadnak.

Egyelőre arról vannak kvázi biztos információk, hogy a határ menti Lozovaja Rudka településen folynak harcok, az ukránbarát fegyveresek a határőri feladatokat ellátó FSzB-vel csaptak össze.

Bár ukrán források arról írnak, hogy az offenzíva célja Kurszk és Belgorod „felszabadítása,” általában akkor szokott ilyen támadásokat elrendelni az ukrán hadvezetés, ha egy nagyobb szárazföldi akcióra, támadásra készülnek a frontvonal egy másik szektorában. A tavaly nyári ellentámadás előtt hetekig „balhéztak” az orosz határ körül ugyanezek a fegyveres szervezetek, de területet nem tartottak meg.

 

Oroszok: Ukrajna 234 fegyverest veszített az orosz államhatár áttörésére tett kísérletben

A kijevi rezsim 234 harcost, hét harckocsit, három amerikai gyártmányú Bradley BMP-t és két páncélozott csapatszállítót vesztett el kedden az orosz államhatár áttörésére tett kísérletben - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az államhatár megsértésére nem került sor" - tették hozzá.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató