2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Dobrev Klára: Magyarország ma nem a miénk, elvették tőlünk

A Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnöke Facebook-videóban mondott ünnepi beszédet március 15-e alkalmából péntek reggel.

Dobrev Klára emlékeztetett, az egyenlőség volt az első szó a 12 pont alatt, amely kifejezte, hogy miért küzdenek a magyarok. „Törvény előtti egyenlőségért, mert csak akkor vagyunk nemzet, csak akkor vagyunk haza, ha mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak és senki sem áll a törvények felett” – mondta.

Egy olyan rendszerben élünk, amelynek a lényege, hogy a hatalmasok bármit megtehetnek, akár a legsúlyosabb, legviszolyogtatóbb bűnöket is elkövethetik érdemi következmények nélkül. Egy olyan rendszerben élünk, ahol a törvény nem minket véd, hanem tőlünk véd, méghozzá azokat a kiváltságosokat, akik a törvényeket hozzák – jelentette ki az árnyékkormány első embere.

Dobrev úgy gondolja, a márciusi ifjak biztosan nemmel válaszolnának, ha ma megkérdezhetnék tőlük, hogy egy ilyen országért lázadtak-e föl, ezért kötöttek-e kardot, ezért tettek-e kockára mindent. A politikus meglátása szerint Európa nagy reménységéből Európa sereghajtója lettünk, a rendszerváltáskor irigyelt győztes magyarokra ma vesztesként tekintenek a világban. Dobrev meggyőződése, hogy Magyarország szövetségesei bizalmatlanul figyelik, „amint e hatalom elárulja őket és elárul minket, a saját népét”.

„Fiataljaink külföldre menekülnek, mert itthon nem látnak maguknak jövőt. Családjaink szétszakadnak – ha nem a kivándorlás, akkor a közénk éket verő kormányzati gyűlöletpolitika miatt.

Nagyszüleink küszködnek, mert megtagadják tőlük azt, ami egy becsülettel végigdolgozott élet után jár”

– fogalmazott.

A tisztességgel, verejtékkel és gürcöléssel gyűjtögetett közös vagyonunkat pedig pár, sohasem dolgozott senki teszi zsebre.

Ideje belátnunk: Magyarország ma nem a miénk. Elvették tőlünk, mert elfelejtették, hogy képesek vagyunk visszavenni, ahogy a '48-asok tették

– tette hozzá Dobrev Klára, aki azzal folytatta, hogy kívülről szemlélve a változás sokszor reménytelennek és elérhetetlennek tűnik. Annak tűnt 176 évvel ezelőtt is – fűzte hozzá rögvest. Kiemelte a magyar nép küzdeni akarását: „Mert bár a magyar nép türelmes, amikor elveszti türelmét, a négy sarkából fordítja ki a világot.”

„Mindenkitől azt kérem, hogy mondja el annak, aki fontos neki, hogy a fák nem nőnek az égig. Együtt véget tudunk vetni ennek a rendszernek, leszünk még európai Magyarország. Ezt üzenem minden honfitársamnak március 15-én!” – zárta beszédét az árnyék-miniszterelnök.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató