2024. május 11. - Ferenc
EUR : 387.78
USD : 359.69
Időjárás ikon22°14°

Magyar Péter lehazudta a csillagokat, bizonyítékokat nem tudott mutatni

„Rogán Antal és/vagy az emberei bementek az ügyészségre, és meghamisították, hozzátettek vagy kivettek a nyomozati iratokból” – mondta Magyar Péter a Völner-Schadl ügyről, amivel kapcsolatban meghallgatták a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen. Az ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, két Facebook-posztjával kapcsolatban hallgatták meg, ezek közül az egyik az volt, amiben Magyar arra utalt, hogy a kormány már fél évvel a gyanúsítások kimondása előtt tudta, hogy mi zajlik, és hogy Völner Pál érintett az ügyben.

Magyart március 26-án újabb tanúkihallgatásra hívták be, hangzott el a Facebookon élőben közvetített videóból, amiben Magyar azt mondta, ekkor hozza majd a bizonyítékokat.

Index összefoglalója:

Nem sokkal 14 óra után – Magyar Péter kijött a meghallgatásról és azt mondta: több mint négy órát át beszélgetett az ügyészekkel a Schadl-Völner-ügyről.

Hangsúlyozta, hogy jelen pillanatban három állítást tud megfogalmazni, ezek egy része már ismert, és ezeket osztotta meg az ügyészekkel is.

- Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt.

- A kormány már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy titkos megfigyelés zajlik, és erről Völner Pált is tájékoztatták. „Azt, hogy konkrétan ki mit tudott, és ki kit tájékoztatott, nem tudtam elmondani.”

- Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat.

Kiemelte, hogy ezeket az állításokat bizonyítani is tudja iratokkal, de ezt most még nem tette meg, de március 26-án újra meghallgatják, és akkor leadja a rendelkezésére álló bizonyítékokat. Jelezte, hogy a bizonyítékok (hangfelvételek) hónapok óta a rendelkezésére állnak, eddig azért nem hozta őket nyilvánosságra, mert a családját védte. Kitért arra is, hogy Gulyás Gergelytől és Varga Judittól vannak információi, de azt nem mondta, hogy csak tőlük vannak.

Ugyan sok kérdés elhangzott még a meghallgatással kapcsolatban, hangsúlyozta: bpvebben csak jövő héten tud tájékoztatást adni, de a mai alkalom korrekt volt, és abban bízik, hogy a bizonyítékai megfelelőek lesznek.

Magyar Péter a meghallgatásról előzetesen azt írta: ha a Völner–Schadl- (és társai!) ügyről lesz szó, akkor elmondja a hatóságnak a rendelkezésére álló összes információt, „ami után a kormány nem tehet mást, mint hogy lemond”.

Szerda reggeli posztjában mindezt azzal  egészítette ki , hogy „ha valamiért nem jutna eszükbe a Völner–Schadl és társai ügyében kérdezni”, akkor a kihallgatás végén jegyzőkönyvbe mondja mindazt, amit tud, és ő maga kéri tanúkénti meghallgatását abban az ügyben is.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató