2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Állva tapsolja a közönség a Most vagy soha! filmet (Videó)

Sorozatos vitákat gerjeszt a márciusi ifjak történetét bemutató Most vagy soha! Az egyik, hogy tapsolnak vagy sem a nézők a film végén. Erre most végleg pont került.

Mióta március 14-én bemutatták a Most vagy soha! című filmet, alaposan felpaprikázódott a közbeszéd. A kritikusok szerint a Rákay Philip fémjelezte alkotásra elköltött minden forint kidobott pénz volt, míg a szimpatizánsok szerint végre egy olyan film született, ami fogyasztóbarát módon dolgozott fel egy fontos magyar történelmi eseményt.

Akárhogy is, az tény, hogy a Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilm rögtön csúcsdöntéssel nyitott, hiszen 1990 óta a legnagyobb magyar filmes bevételt érte el.

Ugyanis a nyitó hétvégén 75 551 nézőt vonzott a magyarországi mozikba, és 162 070 136 forint bevételt generált.

Ez olyannyira kiemelkedő eredmény, hogy ezzel rögtön a covid utáni időszak legsikeresebb magyar filmjének is minősül. Sőt, a Most vagy soha! 2024 eddigi második legnagyobb bevételét könyvelte el, hiszen egyedül a Dűne 2. előzte meg az első hétvége jegyértékesítése alapján.

A számok egy dolog, van azonban egy vita arról, hogyan fogadják az emberek a mozitermekben a produkciót. Ez azzal kezdődött, hogy Rákay Philip a közrádióban úgy nyilatkozott, hozzá olyan visszajelzések érkeztek vidéki és budapesti helyszínekről is, hogy „a vetítéseken spontán tapsban törnek ki a nézők, fölállnak és könnyes szemmel ünnepelnek”.

Ezt a kijelentést meglehetősen cinikusan fogadta a sajtó egy része. Azonban kikerült egy felvétel a közösségi médiában, ami teljes mértékben alátámasztja a producer által elmondottakat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató