2024. május 12. - Pongrác
EUR : 387.78
USD : 359.69
Időjárás ikon22°14°

Az MSZP nem akarja kifizetni az ÁSZ-büntetést

A külföldről származó tiltott támogatás kapcsán sem vállal felelősséget a baloldal.

Az MSZP közigazgatási pert indított és azonnali jogvédelmet kért az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott büntetés miatt – közölte az ellenzéki párt pénteken az MTI-vel. 

A párt szerint semmilyen büntetés kiszabása nem indokolt.

Hozzátették: az Állami Számvevőszék a megállapításait olyan dokumentumokra alapítja, amelyekkel összefüggésben a számvevőszék maga is feltételezéseket állít, ezen feltételezésekből von le következtetéseket. 

Több száz milliót fogadtak el

Az MSZP szerint az ÁSZ részjelentése politikai megrendelésre készült, megalapozatlan dokumentum. Emlékezetes: Windisch László, az ÁSZ elnöke februárban közölte, 

a számvevőszék tiltott kampányfinanszírozást állapított meg a 2022-es országgyűlési választáson közösen induló ellenzéki pártok esetében, a pártok ugyanis mintegy 261,260 millió forint külföldről származó tiltott támogatást fogadtak el a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól. 

Tájékoztatása szerint ezt az összeget az összefogásban részt vevő pártoknak – DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd – egyenlő arányban, a központi költségvetésbe 15 napon belül be kell fizetniük, ezzel egyidejűleg az érintett pártok központi költségvetésből juttatott támogatását a tiltott támogatás összegével csökkenteni kell.

 

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató