2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Bondarev szenátor Ukrajna terrortámadásának nevezte a Crocus City Hall-ban történt tragédiát

Ami a "Crocus City Hall"-ban történt, az egy ukrán terrortámadás, a terroristáknak nincs bocsánat, a helyszínen kell őket likvidálni, meg kell erősíteni a biztonsági személyzet ellenőrzését a tömegesen összegyűlt emberek helyszínein, a közlekedésben - mondta a RIA Novosztyinak Viktor Bondarev, az Orosz Föderáció Tanácsa védelmi bizottságának első elnökhelyettese.

"Ami a Crocus City Hallban történt, az terrortámadás és szabotázs Ukrajna részéről. A terroristáknak nincs megbocsátás. A helyszínen kell őket likvidálni"

- mondta a politikus.

A terrortámadások megelőzésére és megakadályozására irányuló intézkedések között Bondarev javasolta "a biztonsági és szolgálati személyzet ellenőrzésére vonatkozó intézkedések megerősítését a koncerthelyszíneken, múzeumokban, az emberek tömeges gyülekezési helyein".

A szenátor részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat péntek este közölte, hogy a lövöldözés és a tűz a Moszkva északnyugati határához közeli Krasznogorszkban lévő Crocus City Hall koncertje előtt történt. Az FSZB szerint ideiglenesen 40 ember vesztette életét, és több mint 100-an megsebesültek. Az oroszországi Nyomozó Bizottság büntetőeljárást indított a terrortámadás ügyében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató