2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Leszerelt szuperzsaru védi Magyar (Neféljetek) Pétert

Magyar Péter megfogadta több biztonsági szakember tanácsát és egy tapasztalt testőrt vett maga mellé.

Magyar Pétert az utóbbi napokban egy kisportolt, feltűnően termetes férfi kíséri és a Diákhitel Központ volt vezetője nem is titkolja, hogy a  férfi a testőreként ügyel a biztonságára – írta a Blikk. „Elfogadva több biztonsági szakember ismételt tanácsát és a családom kérését, tekintettel az egyre sűrűsödő fenyegetésekre, a mai naptól elfogadom a felajánlott 24 órás személyi védelmet a saját és hozzám közel állók biztonsága érdekében” – írta egy héttel ezelőtt a Facebookon Magyar Péter. Azóta azt is bejelentette, hogy nyilvánosságra hozza a Schadl-ügyben Rogán Antalra nézve terhelő hangfelvételeket, erre ígérete szerint holnap reggel kerül sor. Állítása szerint felesége beszélgetéseit rögzítette, és ezt fogja bizonyítékként az ügyészség elé tárni kedden. 

A bulvárlap szeretett volna egyéb részleteket is megtudni a testőrről, például azt, hogy mennyire bízik meg benne Magyar Péter, valóban képes-e megvédeni és van-e fegyvere egy esetleges támadás elhárításához.

Magyar Péter testőre fegyvertelen, de jól képzett

„A testőrömnek nincs fegyvere. Ám elmondható, hogy profi kiképzés kapott, mégpedig a rendőrség különleges egységénél” – válaszolta Magyar Péter, aki azt is elárulta, hogy a testőrnek ár nincs köze a fegyveres testülethez.


„Egy privát biztonsági cég által felajánlott profi személyvédelmi szakemberről van szó" – hangsúlyozta a pártalapítást célul kitűző Magyar, miután túlesett az első ügyészségi kihallgatáson. A lap arra is rákérdezett, hogy milyen fenyegetéseket kapott, szükségét látja-e annak, hogy programjait szelektálja, esetleg kevesebbet mozogjon a nyílt utcán.

„Egyelőre mozgásomat érintő korlátozásról nem döntöttünk. Ami a fenyegetéseket illeti, volt ami telefonban hangzott el, érkeztek írásos üzenetek és kommentek is. Elmondhatom, hogy szemtől szembe csak pozitív, támogató visszajelzést kaptam eddig, bármerre jártam eddig az országban Tunyogmatolcstól, Zalaegerszegig" – szögezte le Magyar.

A szakértő szerint komoly közelharcismeretekkel rendelkezhet

A Blikk megkérdezett egy személyvédelemmel foglalkozó vezető szakembert, milyen létszámú védelmi csapat nyújthatna teljes biztonságot egy megfenyegetett személynek. A testőrről képet is közölt a Blikk.

„Ha valakik igazán komolyan gondolkodnak egy támadásban, akkor tíz ember is nehezen tudja megvédeni a kiszemelt személyt. Ám ahhoz, hogy a spontán akciókat, provokátorokat visszatartsák, ahhoz elegendő egy-két jól kiképzett testőr" – mondta a Blikknek Iványi Gábor, a Security Expert kft tulajdonosa.

Magyar Péter testőre a rendőrség különleges egységénél szerezte tapasztalatait, erre a szakértő azt mondta: „Egész biztos, hogy azok az emberek, akik ott szolgáltak, komoly közelharc-, önvédelmi és fegyverhasználati ismeretekkel rendelkeznek. Akik ilyen jellegű személyvédelmi feladatokat látnak el, azoknak mindig mérlegelniük kell a fenyegetettség mértékét és formáját. Nem feltétlenül kell a védett személy mozgását, programjait korlátozni, ám a helyzetet értékelve dönthetnek úgy, hogy a szükséges testőrök létszámát megemelik" – mondta a szakember.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató