2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Magyar Péter hangfelvétele kikerült és kivégezte magát vele

Kedd reggel megjelent Magyar Péter hangfelvétele.

A volt igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje erről a felvételről előzetesen azt mondta, hogy az 2023 januárjában készült az otthonukban, miután Varga arról beszélt neki, hogy egy maffiakormányban van, amiből nem lehet kiszállni. Magyar azt ígérte, a felvételből ki fog derülni, hogy Varga első kézből kapott információkat a Völner–Schadl-ügyről, és a beszélgetésben Rogán Antal neve is szóba kerül. Olyanról szó nincsen, hogy maffiaállam, a beszélgetés inkább faggatás és manipulálás. Emiatt nem Orbán vagy Rogán fog bukni, hanem maga Magyar Péter és a teljes ellenzék. 

 

Az alig kétperces felvételen Magyar Péter Varga Judittal beszélget, ami inkább manipulatív faggatás nem családias beszélgetés és feltehetőleg a Schadl-Völner-ügyről beszélgetnek. Varga itt azt mondja:

Varga: “Annyi, hogy a Dani menjen át az ügyészségre, és kérdezze meg, hogy milyen…”
Magyar: “Ja, hogy mi van meg?”
Varga: “Mert náluk is van egy példány ezekből.”
Magyar: “És ti nem láttátok, de a sajtó meg már látta.
Varga: “Hát, sőt már valószínűleg odaadták, és elvileg ők ezt anno átnézték.”
Magyar: “Mármint a Rogánék?”
Varga: “Igen, semmi rossz nincsen. (…) Persze, magukat kihúzatták. Javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni, de azt nem mind tartották be".

Varga a hangfelvételen ezután arról beszél, hogy “az a baj, hogy új dokumentumok is vannak benne”, mert a vádemelésig új dokumentumok is keletkeznek az ügyben, mert “folyamatosan hallgatják őket" a vádemelésig. Magyar erre visszakérdezett, ha Schadl György Rogán embere volt, akkor "miért nem mentették meg?" Varga erre úgy felelt: “Nem volt több lehetőségük, ez a nagy probléma”.

Varga ehhez hozzátette azt is, hogy szerinte az ügyészség független: “Ez azért történhetett meg, mert az ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek”.

Varga ezután Völner Pálról is beszélt. “Egyre durvábban gyűltek az izék, a bizonyítékok, és akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba, nem hagyta abba.” Varga állítása szerint már 2021 tavaszán szóltak Völner Pálnak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató