2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Az orosz katona elárverezi azt a kést, amellyel levágta az iszlám terrorista fülét

Elárverezi azt a kést az orosz katona, amivel levágta az Iszlám Állam terroristájának a fülét, majd a szájába gyömöszölte.

Nagyot mentek a közösségi oldalakon a hétvégi, majd másfél száz halálos áldozatot követelő gyilkos moszkvai támadás után a tettesek őrizetbe vételéről szóló felvételek. Különösen az, amelyiken az egyik gyanúsítottat, Saidakrami Rachabalizodát fegyverrel ütlegelik, majd később az egyik katona levágja a jobb fülét, és a gyilkos szájába tuszkolja.

Az ily módon hírhedtté vált tőrt most árverésre bocsátotta a tulajdonosa.

A „TopaZ Says” nevű Telegram csatornán megosztott bejegyzés tanúsága szerint a kés induló licit nélkül került kalapács alá, és állítólag teljesen megegyezik azzal, amellyel Rachabalizoda fülét levágták. Az erről szóló cikket közlő MailOnline azonban nem osztotta meg az erről szóló, nyugalom megzavarására alkalmas képeket.

Az eladásból származó bevétel egy részét a közel a 140 polgári áldozatot követelő mészárlás áldozatainak utalják. Igaz, egyelőre nem tudni, hogy a kést eladták vagy sem, a MailOnline szerint a legmagasabb ajánlat tízezer rubel volt (kb. 40 ezer forint).

A 16,5 centiméteres fegyvert egyébként az oroszországi Kizlyar cég készíti, és a honlapján 62 euróért (24 ezer forint) kínálják. A TopaZ Says-en megosztott fotón egy orosz katona kezében ugyanaz a tőr látható.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató