2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Újabb embereket vettek őrizetbe a moszkvai terrortámadással kapcsolatban

Tádzsikisztán a héten kilenc embert vett őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban álltak a moszkvai koncertteremben múlt pénteken történt lövöldözésért felelősséget vállaló iszlamista csoporttal – közölték tádzsik biztonsági források a Reuterssel.

Az elmúlt húsz év legbrutálisabb oroszországi támadása mögött álló négy elkövető tádzsik állampolgár. Őket hét másik gyanúsítottal együtt tartóztatták le, akik közül néhányan szintén a közép-ázsiai volt szovjet tagköztársaságból származnak, közölte a Reuters hírügynökség.

A krasznogorszki Crocus City Hall koncertterem elleni támadásnak az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerdai adatai szerint 143 áldozata van. A tádzsik állampolgárságú elkövetőket elfogták és letartóztatták, ellenük terrorizmus vádjával indult büntetőeljárás.

A tádzsikisztáni állambiztonsági szolgálat hétfőn további kilenc embert vett őrizetbe Vakhdat városában, a gyanúsítottak jelenleg a fővárosban, Dusanbéban vannak

– közölte szűkszavúan a kormányzati forrás, további információk nélkül.

Tádzsikisztán, amely egy orosz katonai bázisnak is helyet ad, a feltételezett tettesek családjait is átadta, hogy az orosz nyomozók kihallgathassák őket Dusanbéban – írja a Reuters.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató