2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Csintalan: Szingapúrhoz képest Magyarország fasiszta állam

A Kötöttfogásban fejtette ki véleményét a baloldali megmondóember.

A Magyar Hang Kötöttfogás című műsorának legújabb adásában Balogh Gábor, Csintalan Sándor, Dévényi István és Reichert János beszélték át a közbeszédet meghatározó legjelentősebb kérdéseket. 

Dévényi István a műsorban elmondta, hogy fontos a feltételezett bántalmazói kapcsolat, azonban szerinte nem ez a lényeg, a Schadl-ügyről kellene beszélgetni. Dévényi szerint Magyar Péter azzal szemben, hogy atombombát ígért, magasra tette a lécet, ezt azonban mégsem sikerült megütnie. Emlékeztetett, hogy Magyar azzal házalt, hogy Orbánnak még aznap le kell mondania, amikor kihozza a hangfelvételt, azonban Dévényi kiemelte, hogy ez közel sem így történt. 

Az újságíró szerint Magyar Péter politikailag leginkább az ellenzéket üti, mert a Fidesz táborából nem tud harapni. 

Balogh Gábor szerint Magyar Péter egyszerre két karaktert árul magáról. Az első az a karakter, amelyik azt állítja, hogy benne volt a rendszerben, és arra hivatkozva állítja azt, hogy tudja, hogyan működik az. A csomagban pedig ott van Balogh szerint a másik karakter is, ami függetleníteni akarja magát a korábbi pozícióitól, és bizalmat kér az emberektől. Balogh szerint Magyar Péter szerepe most azért furcsa, mert egyszerre akarja magát úgy feltüntetni, mint aki most kilépett a maffiából, és nem csak vallomást tesz, de egyből bejelentkezik az ügyész szerepére is. Balogh szerint furcsa, hogy a felvétel készítését követően több, mint egy évvel ment el a hatóságokhoz Magyar Péter.

Az újságíró úgy látja, hogy 

Magyar sem a jogkövető állampolgár, hanem sokkal inkább a bűnszervezet logikáját követte. 

Csintalan Sándor elmondta, hogy neki az egész témától rettentő szégyenérzete van, még azt is hozzátette, hogy szégyelli a magyarságát, amióta napok óta ezen a témán őrlődünk. Szerinte felfoghatatlan, hogyan kerültünk egy olyan helyzetbe, ahol két ember, akik különleges helyeket foglaltak el a hatalomban, most egymást abuzálják egy ország előtt. Csintalan szerint a fő politikai kihívás továbbra is az, hogy a rendszert kell megdönteni, azonban vannak abban kétségei, hogy Magyar Péter valóban rendszeren kívüli-e. Csintalan Sándor azt is hozzátette, hogy 

egyelőre nem tudja rendszerkritikus erőként számon tartani Magyar Pétert. 

Csintalan a magyar közvéleménybe is rúgott egyet. „Tegyük már le az erkölcsi fundamentumokat, milyen közvélemény az, akik a Varga Judit által vezényelt igazságügyi minisztériumban megszervezett végrehajtómaffia áldozatairól ki emlékezik meg” – fogalmazott.

Hozzátette: „Drága magyar testvérek, hogy csesszétek meg, egy könnycseppet nem voltatok hajlandóak hullatni ezekért az emberekért”.

Dévényi István szerint az európai kultúrában és jogban alapvetés, hogy egy bántalmazói történetben a közvélemény és a jog is automatikusan a bántalmazott pártjára áll. Kiemelte, hogy vannak olyan ismerősei, akik hasonló helyzetbe voltak vagy vannak, mind Varga Judit volt, és most mégis belerúgnak az áldozatba. 

Csintalan Sándor szerint meg kellene tanulnia a magyar társadalomnak azt, hogy van-e a közjó és a demokrácia között összefüggés. Szerinte, ha van, akkor be kell lépni a szakszervezetekbe, érdekképviseletekbe, pártokba és dolgozni kell. Szerinte ha pedig nincs, és csak megváltót keresünk, aki meghozza a jólétet, akkor marad a jelenlegi helyzet. Csintalan ezt követően a semmiből arra jutott, hogy 

Szingapúrhoz képest Magyarország fasiszta állam. 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató