2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Nyári kánikula jön hétfőn

Hétfőn a közeledő hidegfront miatt növekszik a felhőzet, és akár zivatar is kialakulhat. Délután 24 és 30 fok között alakulnak a maximumok.

Húsvéthétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is a legtöbb helyen vastag, szaharai poros fátyolfelhők gátolják a ragyogó napsütést. A délután második felében pedig egy közeledő hidegfront miatt növekszik meg a felhőzet nyugat felől, és alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar.

Az Időkép beszámolója szerint élénk, erős, néhol viharos lesz a délies szél, mely az esti órákban nyugat felől egyre nagyobb területen nyugatira, majd északnyugatira fordul.

DÉLUTÁN 24–30 FOKOT MUTATHATNAK A HŐMÉRŐK.

Hétfőn marad az évszakhoz képest melegebb idő, emiatt továbbra is melegfronti tünetek jelentkezhetnek. Migrén, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési és szívpanaszok, légzőszervi problémák, szédülés, rosszullét egyaránt előfordulhat, felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok.

A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, ingerlékenységet, nyugtalanságot kiválthat. Dekoncentráltak, bágyadtak, fáradtak lehetünk. Nehéz nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A napos időszakok viszont jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató