2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

VV Zsolti gyereket akar pártot nem, de már nagyon elmenne

Interjút közölt a HVG 360 húsvéthétfőn Osváth Zsolt valóságshow-celebel és meleg aktivistával. Az igazán mély beszélgetésből megtudhattuk, hogy VV Zsolti most már tényleg nem csak fenyegetőzik és tényleg külföldre költözik, hogy örökbefogadhasson, de azért nem sieti el, mert még fel kell rá készülnie. De kitért arra is, hogy nem szeretne pártot alapítani, mert “bele se mer gondolni, hogy mi szakadna rá”.

Régóta mondja, hogy szeretnének szülővé válni, és erre külföldön nagyobb esélyt lát – vetette fel a HVG újságírója Osváth Zsoltnak beszélgetésük kezdetén erre azt felelte: „túl vannak már azon, hogy csak a gyerekvállalás miatt menjenek külföldre. A hozzáállásuk ehhez nem változott, inkább csak erősödött”.

Örök dilemma, hogy a követőim joggal érezhetik, miért pofázok arról hat éve, hogy tartsanak ki, van remény, ha aztán lelépek. De az én helyzetem más. Ez nem fenyegetés, csak racionális döntés, amit előkészületek előznek meg

– fogalmazott Osváth. Amint arra a Mandiner is felhívja a figyelmet, a homoszexuális párok gyerekvállalás miatti külföldre költözése mostanság újra felszínen tartott téma lett a haladó médiában. Nemrég például két meleg férfi és egy kislány szerepelt a magyarországi Elle magazin címlapján.

Nem szeretném kitenni annak a gyerekem, hogy propaganda áldozata legyen

– mondta a pár egyik tagja azzal kapcsolatban, miért költöztek Svédországba. A friss Osváth-interjúban előkerült a néhány héttel ezelőtti influenszer-tüntetés is, amelynek a meleg aktivista volt az egyik szervezője.

Nem nyomasztó, hogy a részben ön által szervezett tüntetés után sokan önöktől várták, hogy valamiféle politikai szerepet vállaljanak?

– érdeklődött a HVG.

Kilenc barát összeállt, megszervezett egy tüntetést. Lehet, hogy lesz még olyan közügy, amiért újra összeállunk, de mi arra az egy napra szerveződtünk. Aki tőlünk várt megoldást, azt a saját vágyálmai csapták be. Mi ilyet nem ígértünk, jelenleg képtelenek is lennénk rá. Bele se merek gondolni, ha pártot alapítottam volna, mi szakadna rám

– magyarázkodott Osváth Zsolt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató