2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Gálvölgyi nosztalgiázott egy kicsit az aczéli világról

A humorista nem tudja, melyik vezetőt hívná fel, ha problémája lenne, bezzeg régen.

A Telex podcastjében vendégeskedett Gálvölgyi János, akit a műsorvezető a jelenlegi kultúrpolitkáról is kérdezett. A színművész-humorista a beszélgetés egy pontján egyszer csak bedobta annak az Aczél Györgynek a nevét, aki a Kádár-korszak nagy részében felelt a kultúrpolitikáért.

Gálvölgyi sietett megjegyezni, hogy ő nem ismerte személyesen Aczélt, de kollégái mesélték, hogy művelt, olvasott, színházba járó ember volt. De mondott mást is a egypártrendszer egyik fő működtetőjéről.

Szintén másoktól hallotta, hogy ha valakinek például lakás problémája volt a művészek között, fel lehetett hívni Aczélt. Gálvölgyi azonban nem állt meg és az aczéli világot rávetítve a mai időkre a következő kérdést tette fel:

„De most, ha én nekem mondjuk, problémám van, kit hívnék föl?” 

A műsorvezető igyekezett pontosítani, hogy Gálvölgyi miről is beszél pontosan, ezért hozzáfűzte, ez a lehetőség bizonyára azoknak volt adott az egypártrendszerben, akik „nem ágáltak nagyon a rendszer ellen”.

„Ez mit jelent, hogy nem ágál az ember a rendszer ellen? Hogy kimegy, tüntet vagy belenyugszik?” – jött Gálvölgyi válasza.

Majd a színművész hálát adott a Jóistennek, hogy neki a politikával – elmondása szerint – az égvilágon semmi dolga nem volt.
Kicsivel később még annyit elmondott a Kádár-rendszerrel kapcsolatban, „biztos, hogy nagyon sokaknak nagyon rossz volt, mint ahogy most nagyon sokaknak nagyon jó, mert ha nem lenne most nagyon jó, akkor biztos más dolog lenne”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató