2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Amerikai közgazdász: Brüsszel az Egyesült Államok érdekeit képviseli

Jeffrey Sachs azt is közölte, hogy pontosan mit szeretne „tönkretenni az Egyesült Államok”.

„Brüsszel nem Európa, hanem az Egyesült Államok érdekeit képviseli” – erről beszélt Jeffrey Sachs amerikai közgazdász és közpolitikai elemző a The Hill „Risin” című műsorában. A Magyar Nemzet által kiszúrt interjúban Jeffrey Sachs nyíltan elmondta, hogy ha nem a fősodratú médiából tájékozódnának az emberek, tudnák, hogy

ez a háború már elpusztította Ukrajnát.

És minél tovább folytatódik, annál kevesebb lesz Ukrajnából.

Európa és Kína viszonya

A lap rámutatott, hogy a politikai elemző korábban a közösségi oldalára feltett videójában Európa és Kína viszonyáról is beszélt: „Nem arra gondolnak az európai vezetők, hogy Európa és Kína osztozik az eurázsiai szárazföldön és hogy kétezer éve a Kínával való kereskedelem mennyire produktív volt.

A selyemút kötötte össze az akkori kínai valamint a római birodalmat

– tette hozzá. Ez az együttműködés az elmúlt húsz évben is eredményes volt, ezt tette tönkre az Egyesült Államok” – mondta Jeffrey Sachs.

„Az, hogy Ukrajna a miénk és mindent megteszünk, hogy gyengítsük a másik oldalt az egy primitív dolog. Európának kellene erre figyelmeztetnie, de megdöbbentő, hogy olyan csodálatra méltó országok is mint a skandináv államok beálltak az oroszokkal szembeni felhevült háborús uszítók közé” – fejtette ki a véleményét a politikai elemző.

Az orosz vagyonelkobzásról is beszélt a szakértő

Az Egyesült Államoknak van egy nagyon rossz politikája, aminek most Európa is az oldalára állt,

hogy kobozzuk el az olyan országok pénzét, amelyekkel nem értünk egyet” – szó szerint ez az amerikai álláspont, fogalmazott a professzor.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató