2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Ukránok robbantottak fel egy oroszországi olajvezetéket

Egy oroszországi olajvezeték felrobbantását jelentette be az ukrán katonai hírszerzés szombaton. A Rosztovi területen, Azov településen robbantották fel a csővezetéket, amelyen keresztül kőolajtermékeket szivattyúztak a helyi olajraktárból az azovi-tengeri kikötő tankereibe.

A robbanás után a tartályhajók rakodását határozatlan időre felfüggesztették – írta az ukrán hírszerzés. A létesítményt állításuk szerint katonai célokra használták az oroszok.

Az ukrán déli műveleti parancsnokság pedig a Telegramon közölte, hogy szombatra virradóan az orosz erők eltaláltak egy mezőgazdasági vállalkozást a dél-ukrajnai Herszon megyében. A keletkező tüzet gyorsan eloltották, senki sem sérült meg.

Hajnal előtt az oroszok rakétákat lőttek ki az ország délkeleti részében lévő Zaporizzsja felé, a megyeszékhelyen ipari létesítmények rongálódtak meg. Ivan Fedorov, a régió kormányzója azt is nyilvánosságra hozta, hogy megrongálódott az az épület, amely az orosz megszállás alá került Melitopol városból elmenekült embereknek nyújt menedéket. Áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.

Eközben lengyel és szövetséges repülőgépek szálltak fel az Ukrajna ellen irányuló orosz támadások miatt

– közölte a lengyel fegyveres erők műveleti parancsnoksága az X közösségi oldalon. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a légtérben lengyel és szövetséges repülőgépek közlekednek, ami fokozott zajszintet okozhat, különösen az ország délkeleti részén.

Intenzív tevékenységet folytat az Oroszországi Föderáció nagy hatótávolságú légiereje az Ukrajna területén található objektumok elleni rakétacsapásokkal kapcsolatban

– áll a közleményben.

A lengyel légierő megjegyzi, hogy „minden szükséges eljárást elindítottak a lengyel légtér biztonságának biztosítása érdekében, és a helyzetet figyelemmel kísérik”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató