2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Orvosi leletek bizonyítják, hogy az antifa támadások sértettjei súlyos sérüléseket szenvedtek

Nem csak Olaszországban, de idehaza is egyre többet hangoztatja a szélsőbaloldal, hogy a tavaly februárban Budapesten összevert emberek csupán könnyebb sérüléseket szenvedtek. A Magyar Jelen birtokába került orvosi leletek ugyanakkor azt bizonyítják, hogy az antifa támadások sértettjei valójában súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Valamivel több mint egy évvel ezelőtt a Becsület Napja előtt egy feltehetően külföldi antifasisztákból álló banda több embert vert brutálisan össze Budapesten. A feltételezett elkövetők közül többeket elfogtak és megkezdődött velük szemben a büntetőeljárás is.

A magyarországi baloldal mellett azonban főleg Olaszországban kezdett kampányba a média a vádlottak oldalára állva, akik között két olasz állampolgár is van.

Közülük Ilaria Salis Budapesten került rendőrkézre, míg Gabriele Marcheset európai elfogatóparancs alapján fogták el Olaszországban.

Az visszatérő elem a nyugati és a baloldali médiában, hogy tulajdonképpen nem követtek el olyan cselekményt a banda tagjai, amiért őrizetben kellene lenniük és súlyos éveket börtönben tölteniük. Hiszen neonácikat vertek – teszik hozzá több helyen, mintha akkor minden a legnagyobb rendben lenne a támadásokkal. A német média egészen addig ment, hogy kifejezetten az elkövetőket igyekezett áldozatként beállítani.

Gabriele Marchese március 28-án szabadult a 129 napos háziőrizetéből a milánói bíróság döntése után, érvként pedig elhangzott, hogy akár 24 év börtönbüntetést is kaphat egy olyan támadásért, amely „csupán néhány napos sérülést” okozott.

Azonban mint azt most bemutatják, ez messze nem igaz, hiszen a támadások sértettjei elküldték a Magyar Jelennek a sérüléseikről szóló dokumentumokat. Ezek pedig bizonyítják, hogy valóban súlyos sérüléseket szenvedtek a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett akciók következtében.

T. Zoltán ott volt Ilaria Salis március 28-i tárgyalásán, hiszen a bíróság őt is szerette volna meghallgatni az esetről.

Ez végül technikai problémák miatt meghiúsult. A férfi a lapnak akkor elmondta, hogy a mai napig fájdalmat érez a bordáinál.

„A jobb VIII-X. bordák oldalsó ívén régebbi sorozattörés van, a tört végek között kéregnyi laterális dislocatio mellett kp. callus képződött”

– olvasható a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában 2023. május 12-én kiadott leleten.

A Gazdagréten megtámadott férfi elmondta, hogy elsőre valóban nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket állapítottak meg, ezt azonban később módosították a leletei hatására.

Hasonlóan a mai napig érzi a támadás okozta sérüléseket Dudog László is, pedig azóta jócskán eltelt az olaszok által emlegetett néhány nap. Őt barátnőjével együtt támadták meg a belvárosban tavaly február 11-én hajnalban.

„Sajnos az állapotom még nem a legjobb, a baloldali arccsontom még nagyon zsibbadt. Valamikor azt érzem, hogy könnyezik a szemem, odanyúlok hogy megtöröljem, de száraz az arcom. Hetente legalább egyszer arra ébredek még mindig, hogy nagyon fáj az arcom” – osztotta meg a Magyar Jelennel Dudog László.

A férfinek az arccsontja mellett a bal szeme sérült komolyan, amit szintén a mai napig érez. Erről küldte el a lapnak a 2023.február 13-án a szemészeten felvett leletét.

A zenész barátnője is a sértettek között volt, a pár együtt tartott hazafelé, amikor megtámadták őket. Az egyébként diplomás nőnek az eset óta memóriazavarai vannak, ami egyértelműen az őt ért erőszakos támadás következménye elmondásuk szerint.

(magyarjelen.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató