2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Demeter Szilárd: Magyar Péter Gyurcsány Ferenc munkáját teszi tönkre

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója úgy látja, hogy Magyar Péter támogatói ellenzékiek, így a jogász nem a kormánypárttól veszi el a szavazókat. Demeter Szilárd szerint „jó látni”, ahogy a Diákhitel Központ korábbi vezetője „tönkreteszi” Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének „14 évnyi munkáját”.

Demeter Szilárd a Hír TV Napi aktuális című műsorában beszélt arról, hogy

nem várt sokat Magyar Péter szombati tüntetésétől, mivel a jogász „nem mond semmi érdemlegeset, és csak paneleket pufogtat”.



 
 A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója elismerte, hogy a demonstráción rengetegen voltak. Úgy látja, hogy ez amiatt is jó, mert a mérések szerint Magyar Péter támogatói ellenzékiek, így a jogász nem a kormánypárttól, hanem Gyurcsány Ferenctől veszi el a szavazókat.

Magyar Péter éppen most teszi tönkre Gyurcsány Ferenc tizennégy évnyi megfeszített munkáját, és ezt jó látni

– fogalmazott Demeter Szilárd.  

Megjegyezte, nem véletlen, hogy a Demokratikus Koalíció nem akarja befogadni Magyar Pétert, hiszen Gyurcsány Ferenc is jól tudja, hogy „két dudás nehezen fér meg egy csárdában”. Demeter Szilárd szerint a DK elnöke okosan taktikázik, és így sikerült neki az MSZP-ből való kiugrása után „teljesen leszalámiznia és begyűrnie a baloldalt”.

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója hozzátette,

a politikai pályán nincs nagy jövője Magyar Péternek.

Véleménye szerint a jogásznak közhelyei vannak, nincs víziója, és nem tudja elmondani, milyen alternatívát kínálna.

Demeter Szilárd elmondta, az ellenzéki oldalon egyedül Gyurcsány Ferenc tudott felépíteni olyan ellenzéki erőt, amelyet Magyar Péter szeretne. Felidézte, hogy nemrég Márki-Zay Péter is egy önjelölt messiás volt. Magyar Pétert csak annyival tartja jobbnak nála, hogy „nem ugyanazon mondaton belül mond ellent magának, hanem két nappal később”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató