2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Poloska Péter: A szombati tüntetés egyik felszólalóját elbocsátották munkahelyéről, felkérem EP-képviselőjelöltnek

Magyar Péter arról számolt be, hogy a szombati tüntetésük után azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről az egyik felszólalót, Tarr Zoltánt. A Talpra Magyarok alapítója a református lelkészt felkérte európai parlamenti képviselőjelöltnek.

„Megdöbbenéssel értesültem tegnap este, hogy szombati megmozdulásunk egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt a közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről. Minthogy Zoltán próbaidős alkalmazott volt egy állami technológiai cégnél, jogi aggályt aligha emelhetünk, de súlyos erkölcsi elveket sért és Alaptörvény-ellenes, ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek” – fogalmazott Facebook-oldalán Magyar Péter.

„Zoltán egyetlen »bűne« az volt, hogy a Talpra Magyarok Közössége által szervezett szombati százezres megmozduláson civil felszólalóként, református lelkészi mivoltában felemelte szavát az egyház és állam káros összefonódásával és a sokunk számára elfogadhatatlanul eljáró Balog Zoltán püspökkel szemben” – tette hozzá Magyar Péter.

Magyar Péter ezután azt a kérdést tette fel, hogy „kell-e ennél ékesebb bizonyíték egyház és állam kóros és elfogadhatatlan összejátszására, mint hogy Zoltánt már a békés gyűlésünket követő első munkanapon elzavarták? Lehet, hogy egy újabb Balog Zoltán-féle közbenjárás megvalósulásáról van szó? Ha így volt, akkor Cézárként ülve papi trónuson, hol kegyelmet, hol »kivégzési« utasítást oszt”.

A Diákhitel Központ volt vezetője szerint „a magát családbarátnak mondó kormány világos és egyértelmű utasítása alapján egy háromgyerekes apát tettek utcára azért, mert a hatalom nem tűrheti, hogy egy olyan eseményen szólalt fel, amely nem a fennálló rendszert és annak vezetőjét dicsőítette. Egy dolgos családapa vált álláskeresővé a hatalmukat féltők kicsinyes bosszújából”.

Az állami intézmény ugyan elveszített egy sokoldalú, a vezetők által elismert szakembert, viszont a Talpra Magyarok Közössége és hazánk nyert egy minden szempontból alkalmas európai parlamenti képviselőjelöltet. Ezennel felkérem Zoltánt, hogy a hamarosan bejelentésre kerülő pártunk listáján mérettesse meg magát a magyar választók előtt, és amennyiben bizalmat kap június 9-én, úgy legjobb tudása és lelkiismerete szerint képviselje hazánk és minden magyar érdekét az Európai Parlamentben

– jelentette be Magyar Péter.

Varga Judit volt férje Tarr Zoltánt úgy jellemezte, hogy „református lelkész, sok területnek és témának szakértője. Foglalkozott az egészségügy, a köz- és felsőoktatás működésével. Hazai és nemzetközi rendezvények szervezésében mutatta meg közösségi és együttműködési készségeit. Hazai és EU-projektek szervezésében és lebonyolításában szerzett gazdag tapasztalatot, különös tekintettel közvetlen uniós forrásokra. Az utóbbi években a mezőgazdaság és az ipar digitalizációjával foglalkozott, és egyik alkotója volt az első magyarországi, hivatalos okosváros-stratégiának. Három tinédzser gyermek édesapja, az operától a funkyig sokféle zenét szerez, de DJ-ként az igazi klasszikusokat pörgette”.

 

(Index)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató