2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Tört-zúzott az esztergomi kórházban egy férfi, a rendőrök sokkolóval ártalmatlanították

Sokkolóval ártalmatlanítottak egy tomboló férfit a rendőrök az esztergomi kórházban múlt szombaton. A 24 éves férfi tört-zúzott, és több egészségügyi dolgozóra is rátámadt – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

Április 6-án a férfi rossz hírt kapott egyik közeli családtagjának egészségi állapotáról, ami után ütni kezdte az ajtót, felborított egy szekrényt, majd kidobott két széket az ablakon. Ezután kitépett a falból egy radiátorelemet, majd a kórház dolgozóira támadt. Előbb egy ápoló és egy betegszállító ellen fordult, majd a helyszínre érkező orvost és a biztonsági őrt is többször megütötte.

A bántalmazottak közül ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek.

A férfit az esztergomi rendőrkapitányság rendőrei sokkolóval, valamint testi kényszer és bilincs alkalmazásával ártalmatlanították, majd előállították, és a gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. Ellene rongálás, súlyos testi sértés és annak kísérlete, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt indult eljárás. Utóbbi bűncselekmény elkövetése miatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató