2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Poloska Péter: Hozzám ne csatlakozzanak a NER-ből kiugrók

A Mércének adott interjút, mint a szövegből kiderül, még a szombati tüntetésután Magyar Péter. Íme néhány a markánsabb állításokból:

A szombati „az elmúlt 14 év egyik legnagyobb politikai rendezvénye volt, egy olyan ember felhívására, akit két hónapja senki sem ismert, és ennek egy oka van: ez egy válságtünet”.

„Már több tízezren jelentkeztek hozzánk (…) Egy nap alatt már több mint ezer belépő van az egyesületbe, több tízezer jelentkező, aki a mozgalmunkhoz szeretne csatlakozni.”

Szerinte nem lehet kizárni, hogy előrehozott választás lesz.

Nem kíváncsi „a levitézlett ellenzéki politikusokra”, de hozzá „ne csatlakozzanak a NER-ből kiugrók” sem.

„Nem azért mondtam a mai beszédemben, hogy ugorjanak ki [a NER-esek], hogy aztán jöjjenek hozzánk. Hanem mert akkor elkezdenek dőlni a dominók, és ez lesz a vége, Polt Péter ide vagy oda.”

Az oké, hogy ő a Diákhitel Központ vezére volt, az „nem választott és nem is kinevezett politikai funkció (…) állami céget vezetni akkor sem politikusi tevékenység”. Később is beszél arról, hogy ő nem volt „választott tisztségviselője ennek a rendszernek, és nekem egyébként előtte is, utána is volt privát munkahelyem”.


A Diákhitel Központtól ő akart eljönni, „követeltem, hogy a 2022-es választások előtt eljöhessek, mert olyan dolgokat láttam, amikhez nekem már nem volt gyomrom, és nem akartam csinálni”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató