2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Vona Gábor: A kegyelmi botránnyal új politikai korszak kezdődött Magyarországon

A kegyelmi botránnyal és az azt követő eseményekkel Magyarországon egy új politikai korszak kezdődött. Fontos kimondani, mert ebben lehetőségek és veszélyek is rejlenek – mondta Vona Gábor, a 2RK vezetője a Magyar Péter-jelenségről szóló videósorozata első részében.

Vona szerint az elmúlt időszakban egyre több embernek vált világossá, hogy előbb-utóbb ez a rendszer meg fog bukni, mert nem olyan erős, mint amilyennek mutatja magát. Ez az egyik új felismerés, a másik pedig, hogy új ellenzékre van szükség.

A Jobbik egykori vezetője úgy látja, hogy Magyar Péter akkor követi el a legnagyobb hibát, ha elhiszi, hogy ez róla szól. Szerinte jelenleg van „óellenzék” és új ellenzék; előbbiekhez tartoznak a parlamenti összefogás pártjai, akik amikor összefogásról beszéltek, akkor nem a NER leváltása miatt szövetkeztek, hanem a saját leválthatatlanságuk miatt – véli Vona. Az új ellenzék körébe a 2RK-t és például a Kutyapártot sorolja.

A politikus azt mondja, hogy 2014-ben balról próbálták legyőzni a NER-t, 2018-ban jobbról, 2022-ban pedig mindenki összefogott, de így sem sikerült. Ezután kezdett terjedni az az érzet, hogy csak belülről jöhet a rendszer igazi kihívója, Magyar Péter pedig „ebben a próféciába lépett bele”. Eközben pedig az „óellenzék” elvesztette mozgósító erejét, nem hisznek már bennük az emberek.

Magyar szerinte azért hiteles, mert belső bizonyítékai vannak, hogy mennyire romlott a rendszer, ez pedig sokkal izgalmasabb, mintha kívülről mondaná valaki. A Tisza Párttal az EP-választásokon induló Magyar felforgatta a politika állóvízét, az ellenzéki oldalon megindulhat egy szükségszerű megtisztulás. Vona szerint már az is örömteli, ha sikerül leváltnai az „óellenzéket”. Bár Magyar a hangfelvétellel a kormány és Rogán Antal bukását ígérte, Vona szerint úgy tűnik, hogy ebbe egyelőre csak Gulyás Gergely bukott bele.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató