2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Tucker Carlson a Telegram alapítójával, Pavel Durovval beszélgetett

Pavel Durov, a Telegram megalkotója közel egyórás interjút adott Tucker Carlson amerikai újságírónak.

Mint ismert, Carlson korábban Orbán Viktorral és Vlagyimir Putyinnal is készített interjút. Szerte a világon több százmilliós elérést produkáltak a videók a közösségi médiában.

A Telegram közösségi médiaalkalmazásnak világszerte több mint 900 millió felhasználója van. Alapítója, Pavel Durov dubaji irodájában ült le Tucker Carlsonnal, hogy közel egy évtized óta először adjon interjút.

 

A főbb beszédtémák a következők:


1."Túl sok figyelmet kapunk az FBI-tól, a biztonsági szolgálatoktól, bárhol is vagyunk az Egyesült Államokban"

- mondta Durov az amerikai hírszerző szervek megfigyeléséről.


Elmondta, hogy egyik amerikai látogatása során vele utazott egy mérnök, aki a Telegramot karbantartja. Őt Durov szerint megpróbálták beszervezni. 

"Valahányszor az Egyesült Államokba utazom, a repülőtéren találkozunk, és az FBI ügynökei kérdezősködnek. Egy nap 9 órakor reggeliztem, és FBI-ügynökök jelentek meg a háznál, amit béreltem. Tudták, hogy elhagytam Oroszországot. Tudták, hogy mit csináltunk, de részleteket akartak. Azt hiszem, kapcsolatokat akartak teremteni, hogy valahogy jobban tudják ellenőrizni a Telegramot" - mondta Durov.

Emiatt, és miután San Franciscóban rablók támadtak rá, Durov nem volt hajlandó üzletelni az Egyesült Államokban. Más országokban - Németországban, Nagy-Britanniában és Szingapúrban - a bürokrácia riasztotta el. Ezért van most a Telegram irodája Dubajban.


2. Ennek ellenére a Telegramra nem a kormányok, hanem az Apple és a Google gyakorolja a legnagyobb nyomást. 

"Ez a két platform lényegében mindent cenzúrázhat, amit az okostelefonon olvashatsz" - mondta Durov, aki folyamatosan kritizálja ezeket a cégeket, valamint a Facebookot a titkosszolgálatok felé való "átláthatóságuk" miatt.

Ezzel összefüggésben azt mondta, hogy az iPhone és az androidos telefonok "bizonytalanok".

Ugyanakkor üdvözölte, hogy Elon Musk megvásárolta a Twittert. Durov szerint ez pozitív hatással lesz a közösségi hálózatok iparágára.

 

3. Durov a riválisok intrikáinak nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint a Telegramot az orosz hatóságok irányítják. 

Azt mondta, hogy a Telegram egy semleges platform, amelyet mindenki használhat. 

Durov elmondta, hogy a Capitolium megrohamozása után a Telegramhoz felhívások érkeztek demokratáktól és republikánusoktól. Az előbbiek adatokat követeltek azokról, akik a Telegramon keresztül vezették a tüntetéseket. Az utóbbiak óvtak ettől a lépéstől. Durov szerint mindkét levelet figyelmen kívül hagyták.

 

A Vadhajtasok Telegram-csatornája itt érhető el.

Bede Zsolté pedig itt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató