2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Vitézy Dávid vitára készül Kamu Gerivel

Vitézy Dávid szerint a főpolgármester nem teljesítette az ígéreteinek a zömét, úgy gondolja, hogy megvalósításra kerül egy jelölti vita, és Karácsony Gergely is részt vesz benne. Visszaállítaná a budapesti történelmi zászlót, az ugyanis a városegyesítés jelképe, Budapest sokszínűségét zászlóként kellene megjeleníteni.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt elmondta, hogy mind a szakmai szférából, mind az utca emberétől sok pozitív visszajelzést kap, igyekszik, hogy a kampány ne arról szóljon, hogy a jó és rossz országos politikai küzdelmét beimportálják Budapestre.

A főpolgármester-jelölt szerint a főpolgármester nem teljesítette az ígéreteinek a zömét. Öt évvel ezelőtt ő maga is Karácsony Gergelyre szavazott, abban bízva, hogy Tarlós István „eléggé elfáradt” utolsó ciklusa után friss, zöld szemléletet hoz a fővárosba, és dinamizálja Budapestet. „Ez nem történt meg, ez nem vált be” – tette hozzá. 

Már többen is szervezkednek egy jelölti vitáról, úgy gondolja, hogy megvalósításra kerül, és Karácsony Gergely is részt vesz benne.

SZERETNÉ, HA NEM PÁRTPOLITIKAI CSATATÉRRÉ VÁLTOZNA A VÁROS, HANEM SZAKPOLITIKAI PROGRAMOT AKAR BEMUTATNI MÁR MOST PÉNTEKEN, ÉS ERRŐL VITÁZNA KARÁCSONY GERGELLYEL.

Elmondta, hogy a budapesti történelmi zászló a városegyesítés jelképe, „amit aztán az államszocializmus évtizedeiben veszített el Budapest, szerintem helyes döntés volt a rendszerváltás után helyreállítani”. Azt, hogy a Demszky-korszak megtagadásaként eltörölték, és helyette nem lett új szimbólum, kicsinyesnek nevezte.

Úgy látja, hogy a történelmi zászlót vissza kellene állítani, meg kellene jeleníteni Budapest sokszínűségét zászlóként – fejtette ki Vitézy Dávid a Spirit FM Nagykép című műsorában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató