2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Tényleg távozik Dezső András a HVG-től, ahogy a felelős szerkesztő is

A teljes struktúrát átdolgozzák, hatalmas a belső válság.

Mint ahogy arról csütörtök napközben beszámolt portálunk is, komoly belső válság van a HVG-nél, felmondott több vezető munkatárs, átmennek a 444-hez. Akkor még arról lehetett olvasni, hogy Dezső András és Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő is felmondhat.

A Media1 információi szerint ez már meg is történt, immáron tény, hogy a két újságíró távozik az ellenzéki laptól. A HVG az alábbi közleményt küldte el a Media1-nek:

A HVG vezetősége a napokban döntött a hetilap, a hvg.hu és a hvg 360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról. Az alapelvek kidolgozása a napokban kezdődött s a pontos működési rend kialakítására a következő hónapokban kerül sor. Az integrációtól hatékonyabb működést, az exkluzív, minőségi tartalom bővülését és a párhuzamosságok megszűnését várja a kiadó és a szerkesztőség.

A következő hetekben jelentős személyi változások is várhatók a szerkesztőség életében. A változások szükségességét jelzi, hogy az év második felétől távozik a szájt éléről Nagy Iván felelős szerkesztő, és felmondási idejük letöltése után Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető is. Továbbá elhagyja a HVG szerkesztőségét Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa.

A HVG kiadója minden távozónak köszöni, hogy eddigi munkájával hozzájárult az online és print kiadványok sikeréhez, és a független újságírás értékeinek megőrzéséhez, egyben sok sikert kíván nekik a továbbiakban.

A távozó kollégák pótlására a kiadó megteszi a szükséges lépéseket. A hvg.hu és a hvg360 vezetését átmenetileg Gergely Márton, a hetilap felelős szerkesztője veszi át július elsejétől, és így a HVG kiadványainak megbízott főszerkesztője lesz az integrációs folyamat lezárulásáig.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató