2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Soros civilek és kozmopoliták Magyar Péter listáján

Magyar Péter nyilvánosságra hozta a pártja, a TISZA párt jelöltjeinek listáját. Utánanézve a szereplőknek, jól látszik, hogy számos olyan emberről van szó, akik az elmúlt évtizedekben javarészt külföldön éltek, a mai Magyarországról nem sok fogalmuk lehet, ami azért nem árthat, ha valaki ennek az országnak a képviseletére adja a fejét az Európai Parlamentben. Másrészről pedig többen olyan álcivil, Soros-közeli szervezetekben is dolgoznak, ami miatt felvetődik a kérdés, hogy ezek az emberek kinek is az érdekét képviselnék Brüsszelben - írja a Tűzfalcsoport.

Itt van például Weisz Viktor, aki olyan különleges helyszíneken dolgozott az elmúlt években, mint például Rijád, Szaud Arábia.

Amivel önmagában nem is lenne probléma, de hogy mennyire fogja Magyarország érdekét képviselni ez a csapat, azt erőteljesen megkérdőjelezi az a tény, hogy Weisz 2016-2018 között – tehát a migrációs válság csúcsán – a Soros által támogatott Artemisszió Alapítvány „menekült mentora” volt.

LinkedIn-oldala szerint Weisz afgán menekültek mentorálásával foglalkozott ebben az időben.

Véletlenül ez kimaradt a Talpramagyarok oldalán lévő önéletrajzából.

Az Artemisszió Alapítványt a Soros-féle Open Society csak 2016-ban 27 millió forinttal támogatta.

De Weisz, a LinkedIn-oldala szerint a mai napig tevékenykedik, a davosi Világgazdasági Fórumnak otthont adó World Economic Forum keretében, mint „globális alakító”.

A szervezetről elég azt elmondani, hogy partnerei között szerepel az Open Society Foundation és szinte minden évben felszólalt maga Soros György is.

Hogy mit csinál Weisz, mint globális alakító ebben a szervezetben? Az is kiderül a beszámolóból: „Globális alakítóként hozzáférést kaptam a társak és mentorok erőteljes hálózatához, valamint a Világgazdasági Fórum erőforrásaihoz, hogy segítsenek előmozdítani a változást helyi és globális szinten.” Csupa Magyar Péterhez illő, nemzeti-konzervatív érték.

De hasonlóan érdekes életúttal bír, Bujdosó Anna Andrea is. Aki Magyarországon dolgozott vezetőként nemzetközi multicégeknél.

De Bujdosó Annának is van egy álcivil karrierje is, hiszen ő is mentor az Egyenlítő Alapítványnál.

A női jogokért olykor szélsőségesen harcoló Soros szervezet, Egyenlítő Alapítvány korábban azzal keltett visszatetszést, hogy tüntetést szerveztek Pintér Sándor szívhangrendelete ellen a Hang, a Patent Egyesület, az Amnesty International Magyarország, Budapest Pride, EMMA Egyesület, Jól-Lét Alapítvány, Labrisz Leszbikus Egyesület, Magyar Nők Szövetsége/Association of Hungarian Women, NANE Egyesület, NEM! – Nők Egymásért Mozgalom, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Hungarian Women’s Lobby), Nőkért Egyesület, Másállapotot a szülészetben, valamint a TASZ társaságában.

Az is sokat elmond az Egyenlítőről, hogy tiltakoztak egy olyan reklámfilm ellen, amelyben bikinis hölgyek táncoltak, de a Coca Cola LMBTQ-t népszerűsítő plakátjaival persze semmilyen problémájuk nem volt.

Az már csak halkan kérdezzük meg, hogy hogyan lehet feministaként egy a felesége bántalmazásával erősen hírbe hozott vezető mögé beállni.

De ott van a listán Dávid Dóra nemzetközi jogász is, aki, ha jól nézzük az önéletrajzát 2005 óta nem élt Magyarországon, így maximum hallomásból lehetnek ismeretei a jelenlegi viszonyokról. Jelenleg a Meta – Facebook, Instagram – jogtanácsosaként dolgozik Londonban. Aminél nincsi is jobb hely, a magyar haza szolgálatára.

De ő is dolgozott nemzetközi civil szervezetnél, a Save the Children International-nál, ami korábban szintén több Soros György által kezdeményezett projektben is részt vett.

A többiek életútja is tartogat még érdekességeket.

Hamarosan folyatást ígérnek.

(Tűzfalcsoport)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató