2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

A Mecsetek Európai Szövetsége Párizsban tartotta első tanácskozását, szeretnék népszerűsíteni az „iszlám igaz üzenetét” és „blokkolni a szélsőjobboldalt”

A mecsetek és muszlim vezetők európai szövetsége, az Ammale ("remény") pénteken tartotta első tanácskozását Párizsban, amelynek célja az "igazságos iszlám" előmozdítása és a muszlimokkal szembeni megkülönböztetés elleni küzdelem. Az európai mecsetek, egyesületek és muzulmán vezetők szövetsége többéves munka eredménye. 17 ország muzulmán vezetőinek részvételével október 7-én Párizsban hivatalosan is elindult, de születését beárnyékolta a Hamász izraeli támadása - írja a Le Figaro.

A cél az, hogy "egyesítsük a muszlim intézmények és személyiségek hangját és erőfeszítéseit Európa-szerte, védelmezve az iszlám valódi üzenetét, amely ellenzi a szélsőségesség minden formáját, és védve a muszlimok méltóságát és állampolgárságát" - mondta a Nagymecset rektora, Chems-eddine Hafiz egy sajtótájékoztatón.

A francia törvények szerinti egyesület, amely a finanszírozását biztosító GMP köré szerveződik, az Ammale céljai közé tartozik a muszlimellenes gyűlölet és diszkrimináció elleni küzdelem "akciók koordinálása", "az iszlám humanista értékeinek népszerűsítése", a radikalizálódás elleni küzdelem és "a szélsőjobboldal útjába állni".

"Vegyünk részt az európai választásokon"

- mondta Hafiz, védelmezve "az igazságos iszlámot".

Adbassamad El Yazidi, az Ammale alelnöke és a németországi Muszlimok Központi Tanácsának főtitkára szerint "a mi feladatunk az, hogy mozgósítsuk az embereket a szavazáson való részvételre" a szélsőjobboldallal szemben, amely azt akarja, hogy "az európai államok Európa alapértékei ellen forduljanak".

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató