2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

ÁVÓ-s bőrkabátot vitt munkaruhaként a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének Keresztény Zoltán

Névre szóló, eredeti darabot vitt házhoz Lánczi Tamásnak utalásképpen az általa vezetett hivatal szellemiségére Keresztény Zoltán. A civil aktivista korábban már Ungvártól Stockholmig hasonló akciókkal hívta fel magára a figyelmet, és Gyurcsány ugyanúgy célpontja volt, mint Orbán.

„A most létrehozott Szuverenitásvédelmi Hivatal ugyanúgy politikai okokból üldözi a magyar állampolgárokat, mint ahogy a rendszerváltás előtt az ÁVÓ (Államvédelmi Hatóság) vagy a Belügyminisztérium hírhedt III/III-as ügyosztálya is tette” – állapította meg Keresztény Zoltán.

A civil aktivista az ÁVÓ “jogutódjának” tartja a tavaly a Fidesz–KDNP ötletére létrehozott, idén februárban megalakult Szuverenitásvédelmi Hivatalt, amelyet Lánczi Tamás vezet.

Keresztény az ÁVÓ-s bőrkabátot Lánczi otthoni címére vitte – a hivatal hivatalos címének egyelőre átmenetileg a Parlament van megadva –, mondván:

“a hivatal elnökének, Lánczi Tamás Elvtársnak az otthoni bejárata elé vittünk egy a munkájához illő, eredeti ÁVÓ-s bőrkabátot, hogy legyen miben nyomozgatnia.” 

“A végére pedig azt üzenjük a modern kori elvtársaknak, hogy semmi sem tart örökké: ahogy az ÁVÓ vagy a hírhedt III/III-as ügyosztály sem tartott örökké, úgy a Szuverenitásvédelmi Hivatal sem fog…” – zárta posztját Keresztény.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató