2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Kamu Geri jósolt: Nem fogják Brüsszelt elfoglalni, még Nagykanizsát sem, Budapestet meg aztán dettó

Az alkalmatlan Karácsony Gergely és több, ellenzéki polgármester részvételével tartottak panelbeszélgetést a Republikon Intézet szervezésében, ahol a főpolgármester elmondta, szerinte a Fidesz meg fogja bánni Vitézy Dávid indítását a választáson.



„Azt gondolták, hogy ellenzéki jelöltként majd tőlem vesz el szavazatokat, de szerintem a Fidesztől fog elvenni” – mondta az eseményen Kamu Geri. Ezzel az alkalmatlan főpolgármester arra utalt, hogy az LMP által támogatott Vitézy szerinte valójában a Fidesz jelöltje.

„Nem fogják Brüsszelt elfoglalni, még Nagykanizsát sem fogják szerintem, Budapestet meg aztán dettó”

– tette hozzá Karácsony.

Az eseményen szóba került a budapesti választási kampány egyik sokat emlegetett témája, a BKK-rendészet ötlete, és Vitézy kommunikációja arról, hogy rendet tenne a tömegközlekedési járatokon.

„Amikor azt mondja Vitézy Dávid, hogy a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló, akkor én elküldöm a fenébe” – reagált erre a témára a főpolgármester. „Aki a hajléktalan szót mint stigmát akarja állampolgárok nyakába akasztani, azzal én össze fogok szólalkozni, mert ez nekem értékrendi kérdés” – folytatta Karácsony Gergely.

Vitézy BKK-rendészetes videójára korábban a lakhatással foglalkozó civil szervezet, a a Város Mindenkié (AVM) is reagált. A szervezet kritizálta a főpolgármester-jelölt szavait. Az AVM szerint Vitézy „a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló” mondata összemosta a bűnözést a hajléktalansággal.

Vitézy Dávid a Város Mindenkié posztjára reagálva a Telexnek elmondta, hogy szerinte a BKK-rendészeti programjában nem volt összemosva a hajléktalanság és a bűnözés, hiszen „nem azt állította, hogy rendőrségi intézkedés kéne bárki ellen, aki szociális szempontból segítségre szorul”.

Vitézy azt is hozzátette, hogy az általa említett helyzetekben egyébként sem feltétlen bűncselekményekről, hanem általában is az utazási szabályok megsértéséről van szó. Ezek a helyzetek pedig például azok, amikor valaki koszos ruhával beszennyezi az ülést, messziről bűzlik, vagy zaklatja utastársait.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató