2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Saját jelölteket indít a Momentum Kőbányán

A Donáth Anna vezette párt korábban felajánlotta a koordinált indulást a többi ellenzéki pártnak, de a DK és az MSZP hozzáállása ezt szerintük nem tette lehetővé. A Momentumnak az MSZP-s alpolgármesterrel van a legtöbb baja.

“DK-MSZP paktum nehezíti az ellenzéki győzelmet Kőbányán, ezért a Momentum önállóan indul“ – jelentette be Stemler Diána, a Momentum kőbányai képviselője a Facebookon. Ennek okaként azt jelölte meg: az “óbaloldal pártjai képviselőjelöltként indítják a Fidesszel összejátszó, korrupt alpolgármestert”.

A Momentum előzőleg felajánlotta a koordinált indulást is, de ezt az ajánlatot már válaszra sem méltatta a két párt

– írta Stemler, megjegyezve: “szemmel láthatólag nem akarnak nyerni, mert megfelel nekik a Fidesszel közös városvezetés jelenlegi posványa”. 

Stemler Diána a Facebook posztjában részletesen írt az együttműködést szerinte gátló, általa korruptnak nevezett alpolgármesterről, Somlyódi Csabáról. Azt írta: ”nem akartuk, hogy a mi hátunkon felkapaszkodjon és bekerüljön a testületbe”. 

Az MSZP-s politikus Somlyódi 2019-ben volt a közös ellenzéki polgármesterjelölt, de a Momentum politikusa szerint “gyorsan kiderült, hogy alkalmatlan erre a feladatra (…) a választást nagy különbséggel elvesztette, de alpolgármester lett a fideszes D. Kovács Róbert mellett”.

Stemler elárulta, Somlyódi felügyelete alatt a kerületi vagyonkezelőnél elszaporodtak a szerintük aggályos beszerzések, az alpolgármester pedig vitás helyzetekben a fideszes álláspontot védte. Stemler szerint a DK “átverte” őket, mert Somlyódynak odaígérték a kerületi lista második, biztos befutó helyét, noha a Momentum kikötötte, vele nem akarnak közösködni.

Korábban a Momentum megállapodott a DK-val az önkormányzati választásra készülve, és ennek része volt, hogy a Momentum, a Párbeszéd, a DK és Karácsony Gergely is támogatnak bizonyos polgármesterjelölteket.

Például a X. kerületben a DK-s árnyék-belügyminiszter Mustó Gézát – ez Stemler szerint nem változott, vagyis a Momentum nem indít saját polgármester-jelöltet, képviselőjelölteket viszont igen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató