2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Szent György napja alkalmából Londonban vonultak fel a brit hazafiak (Videó)

Erőszakossá vált a Szent György-napi londoni felvonulás, miután összecsaptak a rendőrséggel, négy embert letartóztattak - írja a helyi mainstream média.

A hazafiak London belvárosában vonultak fel, angol zászlókkal, többen lovagnak öltöztek. Egy ponton a rendőrség az útjukat állta, ezért kialakult egy kis összecsapás.

Később kedd délután a Met azt közölte, hogy négy, a tüntetésben részt vevő személyt letartóztattak, egyet testi sértés, hármat pedig egy kollégájuk megtámadásával gyanúsítanak.

„Amikor a tisztek kordont alakítottak, és arra kérték a csoportot, hogy forduljanak meg, erre úgy reagáltak, hogy erőszakosan áttörték magukat. A lovas tisztek lovakkal avatkoztak be a kordon helyreállítása érdekében" - közölte a rendőrség szóvívője.

Hozzátették X-en: „A tisztek gyorsan a helyszínre értek, és a rend helyreállt.

Tom Tugendhat a biztonságért felelős államminiszter elítélte a csoportot, amely áttört a rendőrségen, mondván: „Ezek az emberek nem hazafiak. Ők csak gengszterek.”

A helyi média közölte, hogy a hazafiak tüntetésén Laurence Fox a színpadra lépett, hogy sértő megjegyzéseket tegyen Sadiq Khanra. „Diktátornak” nevezte a londoni polgármestert, miután a tömeg azt kántálta, hogy „Khan takarodj”. Felszólalt a másik hírhedt hazafi, Tommy Robinson is.

A zászlót viselő tüntetők egy része azt kiabálta, hogy „bassza meg Palesztina” és „nem akarják, hogy angolok legyünk”.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató