2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

A Gyurcsány-Bajnai-korszakot méltatta Poloska Péter tanácsadója

Láng Balázs, Magyar Péter tanácsadója zárt Facebook-csoportjában igyekezett romanticizálni a Gyurcsány-Bajnai-korszakot. Mint írta, szerinte ekkor volt utoljára demokrácia Magyarországon. Láng a posztja alatt igyekezett arra is rámutatni, hogy továbbra is kapcsolatban áll Magyar Péterrel és igyekszik segíteni a politikus tevékenykedését.

A magát Magyar Péter tanácsadójaként feltüntető Láng Balázs az általa kezelt és mozgósításra használt Facebook-csoportban méltatta a Gyurcsány-korszakot.

Szerinte a valóság átírása, hogy Gyurcsány Ferenc szemkilövető és antidemokratikus, „aki bár nem volt jó miniszterelnöknek, de alapvetően az utolsó demokratikus kormányát vezette ennek az országnak – a legutolsót pedig Bajnai”

– kesergett a posztja alatti kommentben Láng.

Hozzátette: ő úgy emlékszik 2006-ra, hogy ott az Orbán Viktor által felbujtott Fradi B-közép gyújtogatott és tombolt ordenáré módon a tévészékháznál. Érdemes kiemelni: ez a vélemény pontosan egybeesik azzal, ahogyan Gyurcsány Ferenc és környezete láttatni szeretné a 2006-os eseményeket.

További érdekesség, hogy a poszt alatti kommentekben Láng ismét arra utal, hogy személyes kapcsolatban áll Magyar Péterrel, háttértámogatóként jellemzi önmagát.

Honnan tudod, hogy Pétert nem kérdeztem? – válaszolt az egyik kommentelő felvetésére. Azt is kifejtette, hogy célja Magyar Péter támogatása minden lehetséges módon. A tettekkel támogatás mintapéldája éppen a mi csoportunk – utalt az általa kezelt Facebook-csoportra Láng Balázs, amelyre „think tank csoportként” is hivatkozik.

A szóban forgó Facebook-posztban egyébként közös gondolkodásra invitálta a tagokat, ugyanis

úgy érzi, hogy „egyre több gyűlölködő, korábban jobbikos, mihazánkos érzi úgy, hogy ez most kizárólag az ő mozgalma”.

Ezzel párhuzamosan pedig szerinte egyre több, a baloldalhoz vagy a liberálisokhoz sorolt ellenzéki támogató érzi úgy, hogy nem neki szól a Magyar által hangoztatott „nincs jobb, nincs bal, csak magyar!” szlogen.

Úgy érzem, egyre nagyobb az ideológiai katyvasz, és ezek a kérdések nemsokára elemi erővel fognak feltörni, amelyekre Magyar Péternek is meg kell találnia a pontos válaszokat, különben a támogatók egymás torkának esnek. Segítsünk hát neki... – írta Láng Balázs.

Láng Balázst évtizedek óta szoros szálak fűzik a baloldalhoz, a kétezres évek közepén a Kincstári Vagyoni Igazgatóság sajtófőnöke volt, 2007-ben – vagyis szintén a Gyurcsány-kormány alatt – pedig a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgatóként tevékenykedett. A 2019-es önkormányzati választások során az MSZP kampányának kulcsembereként dolgozott.

A közösségi média tanúsága szerint egy időben Márki-Zay Péter rajongója volt.

Lángot legutóbb az repítette ismét a címlapokra, hogy Magyar Péterrel fotózkodott az újdonsült politikus egyik rendezvénye előtt, a bennfenteseknek fenntartott backstage-ben, vagyis a színpad mögötti részen. Láng később azt nyilatkozta, hogy csak két másodpercre találkoztak, ám egyre több az arra utaló jel, hogy Láng fontos ember lehet Magyar stábjában.

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató