2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Poloska Peti: Jó eséllyel behúzhatná a főpolgármesteri posztot a Tisza Párt

Magyar Péter elmondta, azon gondolkodnak, hogy polgármestereket és civil jelölteket támogatnak, akiknek lenne esélyük Budapesten, mert nem akarják, hogy a Fidesz és a DK irányítsa a Fővárosi Közgyűlést. 

Több budapesti kerületben is saját polgármesterjelöltet indítana a Tisza Párt annak érdekében, hogy fővárosi listát tudjanak állítani. Erre jogilag minden lehetőségük megvan, mert az ajánlásgyűjtés időszaka még tart.

Poloska Peti egy pénteki élő bejelentkezésében egy kérdésre azt válaszolta, ahhoz, hogy fővárosi listát állítson egy párt, ahhoz vagy főpolgármestert kell jelölni, vagy minimum három kerületben polgármestert.

„Bármit is mond a Fidesz vagy Karácsony Gergely, ha elindítana egy jelöltet a Tisza Párt, akár még jó eséllyel be is húzhatná a főpolgármesteri posztot”

– mondta. 

De arra már nincs idő, hogy közgyűlési többséget szerezzenek, amivel ez a főpolgármester dolgozni tudna. Olyan főpolgármestert pedig nem akarnak, „aki a DK és a Fidesz foglya, amilyen Vitézy lenne, ha nyerne” – mondta a baloldal legújabb messiása, aki szerint most rendkívül fontos, hogy pártja helyekhez jusson a Fővárosi Közgyűlésben, mert véleménye szerint „a DK és a Fidesz közösen akarja vezetni Budapestet, nem kérve ki a civil emberek véleményét”. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató