2024. május 11. - Ferenc
EUR : 387.78
USD : 359.69
Időjárás ikon22°14°

„Verhofstadt a népem szégyene, elnézést kérek miatta!” – üzente hazánknak a belga EP-képviselő

Gerolf Annemans szerint Verhofstadt egy fanatikus és megszállott emberré vált, aki az EU hatalmával akar létrehozni egy birodalmat a semmiből.

Gerolf Annemans belga EP-képviselő is a CPAC Hungary csütörtökön elkezdődött rendezvényének vendége volt, a Magyar Nemzet  hosszabb interjút is készített vele. Annemans elmondta, mi a véleménye arról, hogy Európa jelenlegi vezetői folyamatosan büntetik hazánkat a nekünk jogosan járó anyagi források visszatartásával. 

Mi nem akarjuk azt, hogy akár csak egy tagállamot is azért büntessenek, mert jobboldalibb identitású a politikája, 

és így az Európai Unióval szembemegy. Mi mindennek ellene szavaztunk, amit az uniós parlament elfogadott”– fogalmazott a politikus, aki egyúttal Guy Verhofstadt tevékenységéért is bocsánatot kért: „Ő a Flamand Liberális Pártot flamand érdekekért kiálló pártként indította, megígérve Flandriát a flamandoknak.

Most egy olyan, a szovjetekre legjobban hasonlító, centrista, különösen fanatikus és megszállott emberré vált, 

aki az Európai Unió hatalmával létre akar hozni egy birodalmat a semmiből. A maastrichti szerződés ratifikálásáig a flamandoknak előnyös volt az európai gazdasági együttműködés, ami aztán átalakult egy szovjetszerű, központosított birodalmi állammá, aminek mielőbb véget kell vetni. Elnézést kérek mindenért, amit Verhofstadt tett, ő az én népem szégyene!” – fejtette ki Annemans.

A politikus arról is beszélt, hogy a háború megítélése kapcsán osztja Orbán Viktor véleményét, ő is a béke pártján áll.

Úgy véli, a mai háborús légkör, ami nemcsak az Európai Parlamentben, hanem az Európai Unióban is tapasztalható, az 1914-es atmoszférára hasonlít, amikor egy szörnyű világégés jött létre a háborús hisztériából, illetve abból, hogy nem vigyáztak a békére.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató