2024. május 16. - Botond, Mózes
EUR : 386.3
USD : 356.69
Időjárás ikon20°11°

Szabó Tímea szerint Karácsony Gergely alatt fejlődött Budapest

Folytatja ma munkáját az Országgyűlés, természetesen szó volt a közelgő önkormányzati választásokról.

Az ülés kezdetén a képviselők egyperces néma csenddel emlékeztek meg a nemrég elhunyt szocialista képviselőtársukról Molnár Lászlóról. Ezt követően pedig a napirend előtti felszólalások következtek.
 
TÖBBET ÉRDEMEL BUDAPEST

A Párbeszéd részéről Szabó Tímea az önkormányzati választásokról beszélt. Szabó szerint a Fidesz két főpolgármestert indított, az egyik Vitézy Dávid, a másik Szentkirályi Alexandra. Utóbbiról elmondta, hogy szörnyű, hogy azon viccelődik, hogy Karácsony Gergely nem vezet, amikor tudva levő, hogy apja autóbalesete miatt van ez így. Vitézyről pedig elmondta, hogy államtitkár volt. Munkásságáról elmondta, hogy az elektronikus jegyrenszer bukása hozzá kötődik, a Közlekedési Múzeumra pedig pénzt pazarolt. A két jelöltnek Szabó szerint semmi másra nem kell Budapest, mint hogy szivattyúzzák innen is ki a pénzt. A Párbeszéd szerint biztos, hogy Karcsony fogja vezetni június 9. után a fővárost. Karácsony mellett elmondta, hogy ő zöldít, 35 ezer fát ültetett, nem betonoz. 14 év alattiak ingyen közlekednek a tömegközlekesési eszközökön a fiatalok. Ingyenes MR és CT vizsgálatok vannak, megemelete a munkavállalól bérét és megtiltotta a családok kilakoltatását stb.

CIA Timi az angol nyelvvel olyan kapcsolatban van, mint Kamu Geri:



Dömötör Csaba államtitkár szerint nagy bajban lehet a párt, ha ilyen kampányszöveget kell elmondani a parlamentben. Szerinte mindenki alkalmasabb Budapest vezetésére, mint Karácsony. Ha baloldali érzelműekkel beszélget az ember, akkor ott is negatív a megítélése a főpolgármesternek. Ha nem számítjuk az állami támogatásokat, akkor nem tud elszámolni az elmúlt évekkel. A dugó helyzet katasztrófa, 85 órával többet ülnek a dugóban az emberek, mint korábban. A megtakarításokat felélték és most csődközeli helyzetben vannak. A zöldesítéséről elmondta, hogy a Városháza parkoló zöld lesz, de ebből sem lesz semmi. Pedig ez volt az első ígérete. A Lánchíd-botrányról elmondta, hogy szörnyű, ha nem tudott erről az ügyről Karácsony, mert mögötte a DK kilopott mindent.

Dömötör Csaba szerint többet érdemel Budapest.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató