2024. május 21. - Konstantin
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°15°

Elrendelték az osztálytársát megkéselő hatodikos lány letartóztatását

A nála megtalált lista miatt nem lehet egészen biztosan kizárni, hogy szabadon hagyása esetén nem követne el újabb bűncselekményt – közölte Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője.

Korábban megírtuk, hogy megszúrta tanulótársát és ezzel súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában. A mentőszolgálat munkatársai a sérült lányt kórházba szállították, életveszélyes, de stabil állapotban van. 

A 12 éves kislány egy 20 centiméter pengéjű késsel szúrta hátba osztálytársát. A szúróeszközt otthonról vitte be az iskolába, ahol elrejtette a padjában. Az első óra végét jelző kicsengetés után az osztály nagy része elhagyta a tantermet. Az elkövető ekkor fogta a kést, és az előtte ülő társa hátába mélyesztette, majd kirántotta és a földre dobta.

Kiderült, mi vár a 12 éves elkövetőre

A Blikk információi szerint harminc napra elrendelték a letartóztatását a kislánynak. A Győri Törvényszék épületébe kedden délután kettőkor vezették be a rendőrök a hatodik osztályos lányt, ahol bő kétórás tanácskozás után döntöttek a sorsáról.

„Az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított korára tekintettel egy javítóintézetben kell végrehajtani a kényszerintézkedést, ami ellen senki nem fellebbezett”
 

– közölte Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője. „A döntés okai, hogy az osztályközösség nagy része még nem került kihallgatásra, de a családi, otthoni körülményeit is kell vizsgálni, illetve a nála megtalált lista miatt nem lehet egészen biztosan kizárni, hogy szabadon hagyása esetén nem követne el újabb bűncselekményt” – tette hozzá a szóvivő.

A 12 éves gyermeket előre kitervelten, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsították meg. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató