2024. május 21. - Konstantin
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Tucker Carlson interjút készített Duginnal, a híres orosz filozófussal

Tucker Carlson amerikai újságíró interjút készített Alexander Dugin orosz filozófussal, és a beszélgetésről videót tett közzé oldalán az X közösségi oldalon.

A nyugati média “Putyin agyaként” jellemezte Dugint a Vlagyimir Putyin elnökre és az orosz elitre gyakorolt állítólagos befolyása miatt. Dugin szenvedélyesen támogatja Oroszország ukrajnai hadműveletét, és többször kijelentette, hogy egy független ukrán államnak nem szabadna léteznie.

Carlson úgy mutatta be Dugint, mint “egy írót, aki nagy eszmékről ír”, és azt állította, hogy könyveit a Biden-kormányzat betiltotta az Egyesült Államokban. “Nem lehet megvásárolni azokat az Amazonon” – mondta.


Az újságíró szerint Dugin "a leghíresebb politikai filozófus Oroszországban".

"Az ötleteit annyira veszélyesnek tartják, az ukrán kormány meggyilkolta a lányát, és az Amazon nem fogja eladni a könyveit. Moszkvában beszélgettünk vele"

- mondta Carlson.

2022-ben lánya, Darja meghalt egy autós merényletben, amelyet az orosz hatóságok szerint ukrán ügynökök szerveztek. Ezt követően több amerikai lap meg nem nevezett amerikai hírszerzési tisztviselőket idézett, akik szerint Washington úgy véli, hogy az ukrán hatóságoknak valóban közük volt a merénylethez.

Az interjú több mint 20 percig tartott.

A Carlsonnal folytatott beszélgetés során Dugin azzal érvelt, hogy a liberális ideológia, amely a Szovjetunió bukása óta de facto vitathatatlanná vált Nyugaton, a család fogalmának megszűnéséhez vezet.

“A családot [megsemmisítik] ennek az individualizmusnak a javára” – mondta, hozzátéve, hogy a liberalizmus természetes fejlődése az emberi identitás elhagyásához vezet.

“A következő fázis: új liberalizmus. Most már nem a többség uralmáról, hanem a kisebbségek uralmáról van szó. Nem az egyéni szabadságról szól, hanem a woke-izmusról” – mondta Dugin. “Ez nem demokrácia. Ez totalitarizmus.”

 

Az interjú főbb pontjai:

- Az individualizmus az emberi természet félreértése;

- Az ok, amiért az USA a 2000-es évek óta Oroszországot tekinti fő ellenségének, Vlagyimir Putyin orosz elnök politikájában rejlik.

- Az orosz politika „fordulópontja” a hagyományos értékek politikai védelméről szóló rendelet, amelynek célja a kereszténység és a hagyományos család helyreállítása.

- Minden destruktív az angolszász világban azzal a nominalista hozzáállással kezdődött, hogy nincsenek eszmék, csak egyedi dolgok;

- A Szovjetunió összeomlása után a liberalizmuson kívül nem maradtak ideológiák a világon;

- A liberalizmus az egyén felszabadítása minden kollektív identitás alól;

- A liberalizmus utolsó lépése az egyén felszabadítása az emberi identitás alól;

- A demokrácia régen a többség uralmát jelentette, de ma már a kisebbség uralmáról szól. Ez történik most Nyugaton;

- Semmi sem reálisabb a sci-finél. Ha megnézzük a „Mátrixot” vagy a „Terminátort”, sok hasonlóságot fogunk látni a jelenlegi jövőképekkel;

- Ha a Nyugat fő feladata a hagyományos értékek lerombolása, akkor ez lehet a ruszofóbia egyik alapja.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató