2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

Donáth: "a kormány a fasisztoid Mi Hazánkkal együttműködik, egyfajta keltetőként használja a radikálisokat"

Nagyot ment ismét a hazaáruló Momentumos.

Donáth Anna az alábbiakat írja, miután a telexesek a Mi Hazánk majálisan karlendítést fedeztek fel.

Az alábbiakat írja Donáth:

Szégyen és gyalázat, hogy a szélsőjobboldali Mi Hazánk „családi” majálisán a résztvevők egy csoportja náci karlendítéssel pózolt. Ez nem pusztán a szokásos, sunyi antiszemitizmus, amit megszoktunk Bayer Zsolttól vagy éppen Novák Elődtől, hanem nyílt megvallása a tömeggyilkos náci ideológiának.

A párt vezetői egymást túllicitálva bagatellizálják el a történteket. „Butaság”, „nem is látták”, „a sajtó nagyítja fel”, „igazából jogszerű”, „talán csak integettek”... Cinkosan kacsintanak össze azokkal, akik gyűlöletet és félelmet provokálnak, akik honfitársaink kiirtásával fenyegetnek, viccelődnek, nosztalgiáznak.

Épp azzal a cinizmussal kacsintanak össze velük, ahogy az állampárt kacsint össze a Mi Hazánkkal. Hiába látja és tudja mindenki, hogy ennek a fasisztoid pártnak milyen „sajtótermékei", paramilitáris szervezetei vannak, a kormányzat nemhogy nem lép fel velük szemben, hanem számos esetben együttműködik velük, vagy éppen kísérleti terepként, egyfajta keltetőként használja a radikálisokat.

A történelem arra tanít, hogy aki a tűzzel játszik, az gyakran megégeti magát. És gyakran másokra gyújtja a lakást. Nem tudom, hogy mennyi figyelmeztető jel kell még ahhoz, hogy a hatóságok végre komolyan vegyék a dolgukat. És legalább a nyíltan törvénysértő tevékenységgel szemben fellépjenek. Kezdve azzal a portállal, ami évtizedes viszonylatban terjeszti a náci eszméket az országban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató