2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

Kamu Geri is nekiment Poloskának: "Az irány jó, a módszer nem"

Aki a NER-t akarja lebontani, az használ Budapestnek, ő pedig bárkivel tud együttműködni Budapest érdekében – üzente az alkalamatlan Karácsony Gergely Magyar Péternek, miután kiderült, hogy a Tisza Párt fővárosi listát állít. Karácsony annak viszont nem örül, hogy ehhez egy "sikeres" ellenzéki polgármesterre kell jelöltet ráindítson Magyar.

Karácsony gyorsan reagált arra, hogy alig pár órával azután, hogy Magyar Péter országjárása sümegi állomásán szerdán bejelentette, hogy pártjával a fővárosi önkormányzati választáson is indul, meg is tette az ehhez szükséges első lépést: pártja polgármesterjelöltet állított a főváros XVIII. kerületében. 

„Velem Budapest érdekében csak az nem tud együttműködni, aki nem akar. Ez a Tisza Pártra is érvényes. Tartom, amit mondtam Magyar Péterről: aki le akarja bontani a NER-t, az végső soron használ Budapestnek.” – ezzel kezdte a főpolgármester a reakcióját Magyar bejelentésére a Tisza Párt önálló fővárosi listaállításáról. 

Karácsony emlékeztetett: a NER lebontása akkor kezdődött, amikor öt éve létrejöttek a szabad önkormányzatok, többek között a fővárosban. Majd arra figyelmeztette Magyar Pétert: 

Nem kellene visszarakni azokat a téglákat, amiket a budapestiek már kiütöttek a falból. 

Karácsony ezután utalt arra, hogy bár a Magyar által képviselt iránnyal egyetért, de a módszerrel, az ellenzéki közös jelöltre ráindulással nem. Azt írta: a 18. kerület sokkal jobb hely lett azóta, hogy a DK-s Szaniszló Sándor polgármester és csapata vezeti. Hozzátette: 

a vele szemben való indulás, egy helyben ismeretlen jelölttel, nem a NER lebontását, hanem épp a visszaépítését szolgája.  

Végül Karácsony azzal zárta közleményét: “Az ellenzéknek szüksége van új energiákra, de a pártépítés, még az ellenzéki pártok építése sem mehet a szabad önkormányzatok és helyi közösségek rovására. Ha ezt az egyes pártvezetők nem is értik, tudom, a budapestiek érteni fogják. Hajrá, Szaniszló Sándor!”  

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató