2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Elvittek két kárpátaljai romát a sorozótisztek - zavargások törtek ki a toborzóközpontnál

Lövöldözés történt a kárpátaljai területen található Nagyszőlős városában a katonai sorozási iroda közelében -  jelentette Telegram-csatornáján a TSN ukrán tévécsatorna.

"Kárpátalján konfliktus alakult a helyi cigányok és a TCK (területi felvételi központ, így hívják Ukrajnában a katonai sorozóhivatalt) alkalmazottai között. - A szerkesztő megjegyzése). A központ területére romák egy csoportja érkezett, és elállta a katonai sorozóhivatal kijáratát. A videón jellegzetes lövések hangjai hallatszanak, ami után az emberek szétszéledtek. Várjuk a hivatalos tájékoztatást" - pontosították a cikkben.

A Sztrana ukrán hír- és elemző honlap megírta, hogy a Nagyszőlősön található katonai sorozási irodáról van szó. A lakosok felháborodtak azon, hogy a katonatisztek egyenesen a piacról vitték el a falubelijüket.

"A tüntetők gumiabroncsokat vittek a katonai toborzóiroda épületéhez, és megrongálták járműveket" - számolt be a kiadvány.

Később a helyi rendőrség arról számolt be, hogy a katonai sorozóiroda alkalmazottaival való konfliktus ténye miatt büntetőeljárást indítanak. Adataik szerint tíz személy "garázdasággal" megsértette a közrendet, amire a katonai sorozóiroda alkalmazottai "figyelmeztető lövésekkel" válaszoltak.

"Senki sem sérült meg. Az elkövetők akár hét év börtönbüntetésre is számíthatnak" - olvasható az ügynökség közösségi oldalon közzétett üzenetében.

Ukrajnában 2022. február 24. óta statárium van érvényben, másnap Zelenszkij aláírta az általános mozgósításról szóló rendeletet. A hadiállapot idejére a 18 és 60 év közötti férfiaknak tilos elhagyniuk az országot.
Áprilisban Volodimir Zelenszkij aláírta az ukrajnai mozgósítás szigorításáról szóló törvényt. A dokumentum bevezeti az elektronikus behívókat, az adatok kötelező aktualizálását a katonai sorozóirodákban és súlyos szankciókat vezet be a behívók megkerülése ellen.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató