2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Irány az elit: világbajnok lett a magyar jégkorong-válogatott

Szombat este történetében először legyőzte tétmeccsen Szlovéniát a magyar férfi jégkorong-válogatott. A szlovénoknak már tét nélküli az olaszországi Bolzanóban megrendezett divízió I-es vb-találkozó, mert ők már feljutottak.

Mindegyik harmadban egy gól esett, az elsőben Hári János volt eredményes, alig több mint hét perc telt ekkor a meccsből. A második harmadban Ticar egyenlített.

A záróharmadban a magyar csapat fölényben játszott, Sofron István kiharcolt egy emberelőnyt, Varga passzából ezt Papp Kristóf értékesítette 2:51-gyel a vége előtt. A szlovénok a hajrában levitték a kapusukat, de nem tudtak egyenlíteni, mert Bálizs Bence, ahogy az egész tornán remekül védett, az egész magyar védelem tökéletesen működött.

Magyarország a 2-1-es győzelemmel csoportelsőként biztosította a helyét az A csoportban, amit jövőre Dániában és Svédországban rendeznek.

Magyarország negyedszer játszhat az elitben, eddig egyszer sem sikerült bentmaradnia, jövőre újra nekifuthat a csapat. Egy éve egy kiélezett meccsen kapott ki az osztrákoktól, ami a kiesést jelentette.

A győztes gól:

Divízió I/A-vb
5. forduló
Szlovénia–Magyarország 1–2 (0–1, 1–0, 0–1) 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató