2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Poloska Péter vonatra ült, testőrök őrzik

A Nyugatiból indult el 9:20-kor IC-vel Magyar Péter és stábja a debreceni nagygyűlésre.

Velük van a Tisza párt több európai parlamenti listás jelöltje, köztük Tarr Zoltán református lelkész, volt zsinati tanácsos. Magyarék egy egész vasúti kocsit elfoglaltak, sőt, azt lényegében le is zárták.

A kocsi elején és végén Magyar testőrei állnak, és szigorúan ellenőrzik, hogy ki léphet be oda.

Ez azért jelent problémát, mert a kocsi a szerelvény közepén van, így például vonat elején lévő büfékocsihoz csak azon keresztül lehet eljutni, de olyanok is lehetnek, akik rossz kocsiba szállva ezen keresztül juthatnak el a helyükre.

Az Soros-blog munkatársait a helyükre tartva állította meg két, magát önkéntes kalauzként szolgálatba helyező testőr a Magyar-féle kocsi elején. Amikor mondák, hogy a helyükre mennek, előbb kikérdezték, hogy hová szól a jegyük - egyikük fel is mutatta -, hogy hol szálltak fel, majd különválasztották őket, és egyszerre csak egyikük mehetett át a kocsin.

A vonat több kocsijában elég sok Magyar Péter-dresszkódos, Tisza-párti kitűzőt, kokárdát viselő utas van. Volt olyan Magyar-fan, aki miután megtudta, hogy Magyar a vonaton van, oda akart menni hozza, de visszafordították a testőrök, mondván, „Péter beszédet tanul”. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató